Končno lahko na Instagramu objaviš tudi pravokotne slike

Verjetno se strinjaš z nami, da čeprav je imel Instagram to pravilo kvadratastih slik, je vseeno ena izmed top aplikacij! In od zdaj naprej ti bo zagotovo še bolj všeč, saj je postal zelo prilagodljiv: slike in videe boš lahko objavljala tudi v pokončnem ali vodoravnem položaju, torej v pravokotni obliki!

To pomeni, da boš še vedno lahko objavljala kvadrataste slike, vendar pa boš brez problema objavila tudi pravokotno sliko ali video in to brez kakršnihkoli dodatnih obdelav in uporabe aplikacij, ki si se jih morala zdaj posluževati.

V izjavi, ki je bila objavljena včeraj, je Instagram pojasnil: “Izkazalo se je, da je skoraj ena od petih fotografij ali videoposnetkov, ki jih ljudje objavijo, v pravokotni in ne kvadratasti obliki in zavedamo se, da take oblike ni bilo ravno enostavno deliti na Instagramu: prijatelji so odrezani iz skupinskih slik in ne moreš slikati ter objaviti Golden Gate mosta od začetka do konca.”

Zdaj preprosto klikneš na novo ikono in izbereš format, da prilagodiš usmerjenost slike v pokončni ali ležeči položaj, namesto v kvadratnega. Ko boš sliko objavila, se bo slika v polni velikosti pojavila vsem ljudem, ki ti sledijo, ko pa bodo prišli na tvoj profil, bo slika na osnovni strani obrezana v kvadratasto obliko, zgolj zaradi lepšega in enotnega izgleda. Brez skrbi, ko se bo pravokotno sliko povečalo, bodo še vedno vse tvoje prijateljice na sliki. 😉

Če si torej tudi ti želiš to novost na svojem Instagramu, si preprosto namesti najnovejšo posodobitev in začni objavljati pravokotne slike in videe!