Tontouring – zadnji trend senčenja obraza

Senčenje obraza je v zadnjem času doseglo svoj vrhunec: od močnega označevanja potez, strobinga (samo osvetljevanje obraza), senčenja s kano do popolne konture ustnic. Iznašli smo že nešteto načinov, kako poudariti naše najboljše poteze ali pa jih kar ustvariti, tudi če jih tam sploh ni. Ampak očitno ne poznamo še vseh načinov, saj so zdaj iznašli popolnoma nov način. Britanka Marissa Carter, lastnica firme Cocoa Brown, ki proizvaja izdelke za samoporjavitev, je najnovejšo metodo senčenja poimenovala Tontouring. S samoporjavitvenimi izdelki si je sama začela senčiti lica in nos.

Marissa pravi, da je ta proces veliko lažji in hitrejši, kot pa se dnevno ukvarjati s paletami in različnimi odtenki rjave barve, ker roko na srce, nimamo vsi na razpolago umetnikov ličenja, kot jih imajo Kardashianke. Marissa ti svetuje, da najprej po celem obrazu naneseš vlažilno kremo za postopno porjavitev, ki podari koži lep in zdrav lesk, nato pa na predele, kjer želiš močnejše senčenje naneseš temnejši in bolj intenzivni odtenek rjave. S čopičem za senčenje naneseš kremo na področje pod ličnicami, na čelo ter ob straneh nosu, da ga optično zožaš. Na začetku lahko izgleda takšno senčenje malo bolj očitno, vendar ko naneseš čez tekočo podlago, se poteze senčenja nekoliko omilijo in so zgolj nežno opazne. Marissa tudi svetuje, da s čopičem za senčenje (bronzing) malo zabrišeš ostre linije kreme za samoporjavitev, da je videz bolj naraven. Bo pa takšno senčenje obraza trajalo kar cel teden, tako da ti ga ne bo potrebno vsak dan ponavljati. Odlično torej za vse tiste zaspanke, ki rade zjutraj pospite kakšno minutko (ali 10) dlje! 😉

Kako celotni postopek izgleda v akciji, pa si lahko ogledaš v spodnjem videu vizažista Wayne Goss-a, ki postaja vedno večja zvezda na YouTube-u.