Konstantno zehaš? To so živila proti kronični utrujenosti

Ti konstantno primanjkuje energije? Ne glede na to ali si stara 29 ali pa 69, zelo verjetno je, da sta za to kriva tvoje prehranjevanje in način življenja in z le nekaj preprostimi spremembami in novimi navadami lahko neprimerljivo izboljšaš svoje počutje.

Spoznaj živila, ki preženejo utrujenost in povrnejo energijo…

Jajca: Za pomanjkanje energije so lahko krive nizke ravni železa v krvi, jajčni rumenjak pa je njegov izjemen vir. Železo potrebujemo za proizvodnjo hemoglobina – beljakovina v rdečih krvnih celicah, ki prenaša kisik po telesu za proizvodnjo energijo v mišicah, tkivih in celicah. Pomanjkanje železa lahko privede do anemije, ki v tebi ustvari občutek izpraznjenosti in slabosti. To se pogosteje dogaja pri ženskah, še zlasti med močno menstruacijo.

Divjačina: Namesto govedine se raje odloči za divjačino, saj vsebuje še enkrat več železa.

Vitamin C + rastlinski viri železa: Uživanje hrane bogate s C vitaminom v kombinaciji z rastlinskimi viri železa lahko izjemno pripomore k boljši absorpciji. Uživaj rdečo papriko s tofujem ali pa zeleno solato z lečo.

Ogljikovi hidrati: Nikar jih ne dojemaj kot sovražnike. Če si zaprta/hrepeniš po sladkem/se med lažjo aktivnostjo hitro utrudiš, potem tvojemu telesu primanjkuje ogljikovih hidratov. Uživaj rjavi riž, ki je odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov bogat z vlakninami.

Prehranski dodatki z železom: Pozor, nikar jih ne uživaj s pravim čajem, saj lahko tahini v njem zavirajo absorpcijo.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry