Domov » Moda & stil » Kaj kombinirati k usnjeni jakni (in česa ne)

Kaj kombinirati k usnjeni jakni (in česa ne)

Moda & stil
Kaj kombinirati k usnjeni jakni (in česa ne)
📷 Micah Gianneli

Modna mrha ali pevka skupine Kiss?

Vzela si si čas za letanje po trgovinah. Končno si našla klasično črno usnjeno jakno popolne dolžine in kroja, tako da so možnosti kombinacij z njo resnično neskončne. Ampak, ali veš, da je lahko meja med rokersko ‘edgy’ stilom in ležerno udobnim zelo tanka?

Sledi sedem modnih kombinacij, kako v usnjeni jakni izgledati šik in pet modnih kombinacij, ki jih raje preskoči.

Kaj absolutno nositi z usnjeno jakno

1. Oprijeta t-majica. Še posebej, če je ta majica črtasta. (Kako pariško!) Usnjena jakna da klasični črtasti majci v trenutku elegantni šik pridih.

2. Denim v kakršnikoli obliki. Kavbojke z visokim pasom, tesno oprijete skinny hlače, raztrgane ‘boyfriend’ kavbojke, srajčaste obleke iz denima,… Kakršnekoli kavbojke ti padejo na pamet, se odlično ujamejo z usnjeno jakno.

3. Srajca z ovratnikom. Bela srajca z gumbi, ki je ne zatlačiš za pas skinny kavbojk, bo v kombinaciji z usnjeno jakno izgledala bombastično. Ustnice le še obarvaj z živo rdečo šminko in pripravljena si na zabavno ‘koktejl’ popoldne s prijateljicami.

4. Klasična poslovna obleka. Si naveličana dolgočasnih službenih kombinacij z blazerjem? Preko poslovne obleke si ogrni usnjeno jakno, videz pa dopolni z najlonkami in gležnarji.

5. Cigaretno ‘pencil’ krilo. V kombinaciji s srajco z ovratnikom, ki jo zatlačiš za pas krila, in usnjeno jakno boš izgledala kot prava poslovna modna mrha.

6. Maksi obleka. Poigraj se s proporci. Kratka jakna dela čudeže na dolgih lahkotnih oblekah, kljub vsemu pa ne zasenči boemskega pridiha.

7. Opazni in drzni vzorci. Tako kot usnjena jakna v tvojo maksi obleko vnese nek nov veter, lahko enako naredi tudi z ostalimi oblačili z grafičnimi vzorci (karo, pike, črte, rože, karkoli).

Česa nikar ne kombiniraj z usnjeno jakno

1. Krilo iz tila. Ljubiteljice Pinteresta, pozor: ta kombinacija je preplavila aplikacijo že leta nazaj in če bi jakno resnično rada kombinirala z nečim širokim, ti predlagamo hlače kulotke. Trenutno so še vedno zelo modna opcija.

2. Robustni ‘vojaški’ škornji. V kombinaciji z usnjeno jakno vse skupaj izgleda preveč ‘grungovsko’, namesto ležerno, kar je bil verjetno tvoj namen. K usnjeni jakni raje kombiniraj elegantne zimske škornje ali pa snežno bele superge.

3. Usnje v drugi barvi. Običajno nimamo nič proti kršenju pravil glede barv, vendar pa ta stil jakne zahteva malo bolj ujemajoč stajling. Nikar si ne zakompliciraj zadeve in črno usnjeno jakno preprosto kombiniraj k črnim čevljem in črni torbi (ali pa rjavo jakno k rjavim čevljem in rjavi torbi).

4. Kratke hlače. Usnjeno jakno vedno nosi kot dama. In ne pozabi: strgane ‘boyfriend’ kavbojke so največ, kar usnjena jakna še prenese.

5. Pajaci ali karkoli je trenutno zelo trendovsko. Na sebi potrebuješ le en izstopajoči kos. Naj bo glavna atrakcija usnjena jakna, preostanek tvojega stajlinga pa naj bo manj vpadljiv. Trendovske pajace raje nosi samostojno.