Domov » Lepota & zdravje » Korejska kozmetika: Predstavljamo najboljše vlažilne kreme za različne tipe kože

Korejska kozmetika: Predstavljamo najboljše vlažilne kreme za različne tipe kože

Lepota & zdravjeNega
Korejska kozmetika: Predstavljamo najboljše vlažilne kreme za različne tipe kože
📷 Amore Pacific / Instagram

K-beauty ali korejska lepota: ali si obsedena z njo ali pa še nikoli nisi slišala zanjo (OK, morda si slišala zanjo, ampak je še nikoli nisi poskusila). Najbolj priljubljena oblika uporabe korejske kozmetike so še vedno vlažilne maske za obraz v lističih, ki jih dandanes izdeluje že skorajda vsaka kozmetična znamka, vendar pa vse bolj priljubljeni postajajo tudi ostali negovalni izdelki.

Da bi resnično razumeli K-lepoto je potrebno omeniti, da je nega kože – natančneje, vlaženje – v središču vsega. Vsi kulski izdelki, ki jih opaziš na policah – toniki, esence, serumi, ampule in seveda maske v lističih – so ustvarjeni za dodatno hidratacijo kože.

In zaradi česa je vlažilna krema korejske kozmetike sploh boljša od ostalih? Pravzaprav zaradi dveh stvari: teksture in formulacije. Korejske vlažilne kreme imajo običajno zelo lahke in hitro vpojne teksture. So nekakšni hibridi med gelom in kremo ali losjoni s smetanasto konsistenco. Polne so tudi s koži prijaznimi sestavinami, zaradi česar so primerne za različne tipe kože.

Zdaj, ko veš malo več o vlažilnih kremah korejske kozmetike pa ti razkrivamo še štiri najboljše za različne tipe kože:

1. Za občutljivo kožo: Klairs Midnight Blue Calming Cream

Vsebuje ekstrakt “centella asiatica” (imenovan tudi čarobna sestavina, znan pod imenom tigrova trava ali cica), ki pomirja in pomaga pri obnovi poškodovane kože. Je zelo mazljiva, tako da jo boš imela za dolgo časa.

(Amazon)

2. Za suho kožo: CosRx Hyaluronic Acid Intensive Cream

Polna je hialuronske kisline (najboljše sestavine za intenzivno vlaženje kože), koža pa je po vsaki uporabi vidno bolj polna. Tekstura kreme je nekoliko gostejša od ostalih, zato ji daj čas, da se vpija vsaj pet minut, preden preko naneseš ličila.

(Dermstore)

3. Za mastno kožo: Missha Super Aqua Ultra Water-Full Clear Cream

Gelasta struktura deluje hladilno na koži, poleg tega pa je lahka in neagresivna v vseh pogledih: ni preveč parfumirana, ne pušča lepljivega filma na koži in ne vsebuje sestavin. ki bi mašile pore.

(Amazon)

4. Za normalno do mešano kožo: Innisfree Balancing Cream with Green Tea

Za štart ima besedo “balancing” (uravnoteženost) že v samem nazivu. Najprej boš opazila lahkotno kremno teksturo, ki je nekoliko gostejša od gela, vendar povsem enako dobro vpojna. Nekako ji uspe, da mastne predele na obrazu naredi bolj mat, suhe predele pa bolj navlažene.

(Amazon)