Koristni nasveti, kako se spopasti z redčenjem las

Niste bili ravno blagoslovljeni z gostimi, sijočimi lasmi, kot jih imajo v reklamah (in kot da to še ni dovolj, z leti jih je vse manj). Ampak, na srečo obstaja nekaj preprostih rešitev, kako zaustaviti redčenje las in jih celo narediti bolj goste (da bodo vsaj malo podobni lasem v reklamah).

Lase umivajte bolj pogosto

Čeprav boste slišali nasprotujoče si informacije glede tega, kako pogosto bi si morali umivati lase, pa bi jih morali tisti, ki se soočajo z opaznim redčenjem las, umivati bolj pogosto. Ne samo, da se maščoba veliko hitreje opazi na redkejših laseh, ampak lahko kopičenje lasnih izdelkov in maščoba na laseh tudi upočasnita rast las. Med šamponiranjem si vzemite malo več časa in tudi dobro zmasirajte lasišče. S tem se izboljša prekrvavitev v lasnih mešičkih, kar pospeši rast las.

Nikar ne pretiravajte z izdelki

Ko gre za serume, izdelke za volumen in spreje si zapomnite, da je manj pogosto več. Z nanosom več izdelkov na lase boste le-te obtežili in posledično bodo izgledali polizani. Osredotočite se na le dva izdelka za oblikovanja, ki pa sta pena za volumen (ki jo nanesete na vlažne lase) in suhi šampon ali sprej za teksturo (ki doda pričeski obliko in je pri tem ne obteži).

Sprejmite naravno teksturo las

Sprijaznimo se: preveč obdelani lasje pomenijo lomljive lase. In če se že soočate z redčenjem las, je zadnja stvar, ki si jo želite ta, da z vročimi pripomočki še bolj škodujete svojim lasem. Zato zmanjšajte uporabo likalnikov in kodralnikov, da bodo vaši lasje izgledali najbolje, kar lahko.

Kolikor se le da, zmanjšajte stres

Stres – tako kronični kot občasni – lahko zaustavita ali upočasnita rast las ali pa povzročita celo izpadanje. Pomagajte si z meditacijo, srkanjem zelenega čaja in celo grickanjem kislih kumaric.

Uživajte pravo hrano

Če vaši lasje izpadajo enakomerno, potem je zelo priporočljivo, da greste preveriti ravni vitamina D in železa v krvi. Če vam primanjkuje kateregakoli od teh dveh, vam bo zdravnik verjetno predlagal uživanje prehranskih dopolnil, ki bodo zaustavili izpadanje. Poleg tablet pa si lahko pomagate tudi z živili, ki vsebujejo večje količine železa in vitamina D, kot so zelena listnata zelenjava, rdeče meso in stročnice.

Poskusite biotin
Verjetno najcenejši prehranski dodatek na tržišču je biotin – vitamin B-kompleksa, ki je bistvenega pomena za dobro delovanje metabolizma in živčevja. Kapsule z biotinom lahko pomagajo izboljšati keratinsko strukturo vaših las, zaradi česar so bolj zdravi in močnejši. To je že dolgo priljubljeno dopolnilo med bolniki, ki so prestali kemoterapije.