Domov » Prehrana & Recepti » Kourtney Kardashian razkrila, katera živila uživa za fit postavo

Kourtney Kardashian razkrila, katera živila uživa za fit postavo

Prehrana & ReceptiVIP
Kourtney Kardashian razkrila, katera živila uživa za fit postavo
📷 Profimedia

Kourtney Kardashian brez dvoma pri svojih 40-ih in po treh otrocih izgleda fenomenalno. Za fit postavo se lahko predvsem zahvali rednim treningom in pa tudi načinu prehranjevanja, ki je pred poletjem, ko si želi imeti telo v najboljši formi, predvsem ketonski.

Ljubiteljica zdravega načina življenja je priznala, da njena postava “nikoli ni izgledala bolje” kot dve leti in pol nazaj, ko je sledila ketonski dieti.

Zvezdnica serije Keeping Up with the Kardashians je nedavno v objavi na svoji spletni strani Poosh zapisala: “Moje telo nikoli ni izgledalo bolje kot takrat, ko sem bila pred dvema letoma in pol na ketonski dieti, kateri sem sledila dva meseca. Po mojih izkušnjah sem našla najboljšo metodo za natreniranje telesa, da obvladuje željo po sladkorju, izgublja maščobo in začenja izgubljati težo, ko se držiš ketonske diete,” je zapisala lifestyle blogerka in nato razkrila, katera živila točno sestavljajo njene obroke.

Kourtney bo do konca julija uživala le živila, ki njeno telo spravijo v ketozo (metabolično stanje, ko telo namesto hidratov v telesu kuri maščobo), kar pomeni, da bo njen jedilnik sestavljen iz visoko maščobnih, visoko beljakovinskih in nizkohidratnih živil. Mati treh je nato razkrila živila, ki sestavljajo njene obroke, ko je na ketonski dieti.

Za zajtrk uživa avokadov puding, ki ga posladka s stevijo (med in datlji niso dovoljeni, ko je na tej dieti). Njeno najljubše kosilo je beljakovinska solata s puranom in jajčnimi beljaki preko različne zelene listnate zelenjave. Večerja je običajno omejena na nekaj, kar je “zelo čisto in preprosto”, kot sta piščanec ali losos. Glede na to, da so hidrati prepovedani, zvezdnica priljubljene priloge iz žitaric zamenja za naribano zelenjavo kot je cvetačni riž ali brokolijev riž. Poleg tega pa se tudi izogiba prigrizkom med obroki, si pa občasno naredi kostno juho, pije zeleni čaj in uživa oreščke (orehe in pekane), če potrebuje dodatno mero energije.

Kourtney pa je razkrila tudi seznam živil, ki se jih strogo izogiba: predelana hrana, sladkarije, žitarice in škrobnata živila, sadje, fižol in stročnice, korenasta zelenjava, nekatere začimbe in omake, nezdrave maščobe (npr. nekatera rastlinska olja, majoneza) in alkohol.

Resničnostna zvezdnica pa je tudi ugotovila, da gre prekinitveni post z roko v roki s ketonsko dieto. “Zame to pomeni, da po večerji ne uživam hrane 14 do 16 ur” in nato dodala, da običajno ne jé med 19:00 in 10:30 oziroma 11:00 uro (po jutranjem treningu). En dan v tednu je posvečen 24-urnemu postenju, ko je dovoljeno uživati le kostno juho, vodo in zeleni čaj.

Čeprav je ketonska dieta zelo priljubljena pri vseh, ki želijo izgubiti čim več telesne maščobe, pa priznana nutricionistka in trenerka slavnih Jillian Michaels opozarja, da ni varna za daljše časovno obdobje. “Dejstvo je, da bo ketonska dieta hitreje kurila maščobo, ker telo stradaš ogljikovih hidratov. Nimaš alternativnega vira goriva. Vse to zveni kot dobra ideja. Ampak veš kaj? tvoje celice so zgrajene iz beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov.”