Koža: Ali spremeniš vsak letni čas svojo negovalno rutino?

Pozor, pozor, tvoja negovalna rutina kože ne sme biti popolnoma enaka skozi celo leto. Tako kot garderobo prilagajaš trenutnemu letnemu času in temperaturam, bi morala prilagoditi tudi izdelke za nego kože, da jo zavaruješ pred zunanjimi vplivi. Okoljski pogoji kjer živiš, lahko vplivajo na to, kako se tvoja koža obnaša, zato bodi pozorna na vreme, ki ti bo pokazalo, kakšne tretmaje potrebuje tvoja koža.

Običajno je koža v poletnem času bolj mastna in v zimskem času bolj suha, kar pomeni, da krema za obraz, ki jo uporabljaš v toplejših mesecih, ne bo zadostovala tudi za hladnejše. Julie ti svetuje, da se za spremembo izdelkov ravnaš po vremenu.

Ko prehajamo iz poletja v jesen, čistilne gele zamenjaj za čistilna olja, da s tem pripraviš kožo na hladno in bolj suho obdobje. Zelo pomaga, če začneš plastiti več vlažilnih izdelkov na kožo in ko prehajamo v zimski letni čas, naj bo vlažilna krema za obraz bolj negovalna, sploh pa boš občutila veliko pozitivno spremembo, če jo boš uporabila po čiščenju z oljem. Ko se temperature začnejo zopet dvigovati, lahko začneš z iskanjem lažjih formul polnih z antioksidanti. V spomladanskem času je smiselno malo poenostaviti in olajšati svojo negovalno rutino ter nekatere negovalne izdelke, ki so hranilni in namenjeni občutljivi koži, prihraniti za hladnejše mesece. V poletnem času pa poišči izdelke, ki imajo lahkotne formule in so običajno na vodni osnovi. Pomembna pa je tudi uporaba pilinga. Ko se začneta mešati maščoba in pot, je potrebno vso to umazanijo temeljito odstraniti s kože, da se ne pojavijo zamašene pore.

Nazdravljamo čudoviti koži zdaj, naslednjo sezono in skozi celo leto!