Kraljica Elizabeta nikoli več ne bo živela v Buckinghamski palači

Kraljica Elizabeta je sprejela dokončno odločitev.

Kot pravijo zadnja poročila, naj bi se kraljica Elizabeta za vedno izselila iz Buckinghamske palače.

95-letna članica kraljeve družine se je v grad Windsor preselila na začetku pandemije, zdaj pa bo ta očitno postal njen stalni dom, je konec tedna poročal Sunday Times.

Kraljica in pokojni princ Philip sta se v začetku leta 2020 preselila v svojo rezidenco v Berkshiru in tam je kraljica med pandemijo preživela zadnja dva poletna dopusta.

Kraljica se ne namerava vrniti v Buckinghamsko palačo, kar pomeni, da bosta naslednja člana kraljeve družine, ki bosta živela v Buckinghamski palači, vojvoda in vojvodinja Cornwallska, ko bo prišel čas za to, da princ Charles postane kralj.

Kraljevi avtor Hugo Vickers je za novinarje povedal tudi, da je grad Windsor kraj, ki ga kraljica “obožuje” in da “ima tam svoje spomine s princem Philipom, svoje ponije in v bližini družino. Je smiselno.”

Tam je s starši preživela tudi svoje otroštvo. Prvotno je bil to kraj za umik čez vikend med drugo svetovno vojno, kamor sta se preselili kraljica in njena sestra princesa Margaret, ker je ta kraj veljal za varnejšega od Londona.

Tam pa je tudi pokopan princ Philip in ko bo kraljica umrla, bosta oba skupaj pokopana v spominski kapeli kralja Georgea VI v Windsorju.