Spoznaj prekmurski nogometni slovar na zabaven način

Ali veste, kaj pomenijo besede šörc, füjčkaj in doj se prosi? Ker večina ne pozna prekmurskih izrazov, Generali zavarovalnica v pričakovanju 100-letnice obstoja Nogometne šole Mura razkriva besede iz prekmurščine in vas vabi, da spoznate Prekmurski nogometni slovar. Igralec Gorazd Žilavec vas na stadionu Fazanerija v Murski Soboti popelje skozi prekmurske nogometne izraze in pokaže veličino tega športa v besedah. Nove besede lahko osvojite na Facebook strani in Youtube kanalu zavarovalnice Generali vsak tretji teden v mesecu.

Prekmurski nogometni slovar je zabavna gesta Nogometne šole Mure in njihovega generalnega sponzorja, zavarovalnice Generali. Gre za poklon srčnim ljudem, ki naseljujejo slikovito pokrajino v severovzhodnem delu Slovenije, njihovemu jeziku in kulturi. Cilj projekta je na zanimiv način laikom in ljudem izven Prekmurja približati nogomet in pogoste nogometne izraze, tako v dobesednem pomenu kot tudi s praktičnimi primeri na zelenici.

Nogometaši Nogometne šole Mura nadaljujejo z državnim prvenstvom, »profesor« Žilavec pa vas bo tudi v prihodnje razveseljeval s svojimi učnimi urami. Vsak mesec do 100. obletnice kluba, ki bo čez dve leti, bodo objavili nov video. Enega izmed teh si lahko pogledate na tej povezavi.

Pa eno ‘fejst dobro’ zabavno lekcijo nogometa in prekmurščine vam želimo.