fbpx

Kristina svetuje: Globinska nega obraza

Še nisi nikoli obiskal/-a kozmetičarke in ne veš kako poteka globinsko čiščenje kože obraza?

To je postopek, ki ga izvaja kozmetičarka s posebnimi orodji in tehnikami za čiščenje kože in odstranjevanje nečistoč.

V nadaljevanju ti predstavljam nekaj korakov, ki se običajno izvajajo pri profesionalnem globinskem čiščenju kože:

  • Pregled in analiza kože: Določitev tipa kože
  • Priprava kože: Kozmetičarka najprej očisti kožo z blagim čistilnim sredstvom, da odstrani umazanijo, ličila in odvečno olje.
  • Parna kopel ali sredstvo za mehčanje kože: Kožo se direktno izpostavi parni kopeli, toplim oblogam ali drugim sredstvom za mehčanje kože, ki odprejo pore in zmehčajo kožo. To pomaga pri lažjem odstranjevanju komedonov in drugih nečistoč.
  • Iztiskanje komedonov, pogovorno jim pravimo ogrci: S posebnimi orodji, kot je sterilna igla, posebna ultrazvočna spatula, kozmetičarka nežno iztisne komedone, ki so zamašili pore. Pri tem se upoštevajo pravilni higienski standardi, da se prepreči morebitno poškodbo kože ali okužbo.
  • Dezinfekcija in pomirjanje: Po iztiskanju komedonov se koža dezinficira z blagim antiseptičnim sredstvom in nato pomiri z uporabo pomirjevalne maske ali seruma.
  • Dodatni koraki: Po potrebi lahko sledijo tudi drugi koraki, kot so nanos hranljive maske, uporaba seruma za povečanje hidracije ali pomlajevanja kože ter zaščita kože pred soncem.
  • Svetovanje pri domači negi

Ker gre za postopek, ki zahteva strokovno znanje in posebno opremo, je priporočljivo poiskati usposobljenega kozmetičarja za izvedbo profesionalnega globinskega čiščenja kože. To bo zagotovilo pravilno izvedbo postopka in optimiziralo rezultate. Prav tako se posvetujte s strokovnjakom glede priporočenega števila in pogostosti izvajanja globinskega čiščenja, saj se to lahko razlikuje glede na posamezne potrebe in stanje kože.

With love,

Kristina

Preberi si tudi:
Površinsko čiščenje kože - Modna.si

Kristina svetuje: Površinsko čiščenje kože

Tokrat pišem o pomembnosti čiščenja kože doma. S pravilnim površinskim čiščenjem doma se izognemo vnetnim procesom, ki nastanejo ob zamašitvi por in lojnic, kot so na primer akne…