Kristina svetuje: Površinsko čiščenje kože

Tokrat pišem o pomembnosti čiščenja kože doma. S pravilnim površinskim čiščenjem doma se izognemo vnetnim procesom, ki nastanejo ob zamašitvi por in lojnic, kot so na primer akne ter razni dermatitisi.

Površinsko čiščenje kože je pomemben korak v negi kože, saj pomaga odstraniti odvečno umazanijo, olja, ličila in druge nečistoče s površine kože. Tu je nekaj korakov, kako pravilno izvesti površinsko čiščenje kože:

  • Zelo pomembno je da izberete primerno čistilno sredstvo za vaš tip kože: Izberite nežno čistilno sredstvo, ki je primerno za vaš tip kože. Če imate mastno kožo, lahko izbirate med gelom ali peno za čiščenje. Za suho in občutljivo kožo pa raje uporabite blago čistilno sredstvo v obliki mleka ali kreme.
  • Navlažite obraz: Preden začnete s čiščenjem, navlažite svoj obraz s toplo vodo. To bo pomagalo odpreti pore in olajšalo odstranjevanje nečistoč.
  • Nanesite čistilno sredstvo: Na dlan nanesite majhno količino čistilnega sredstva in ga nežno vmasirajte v kožo. Poskrbite, da boste pokrili celoten obraz in vrat.
  • Nežno masirajte: S krožnimi gibi nežno masirajte čistilno sredstvo v kožo. To bo pripomoglo k odstranjevanju nečistoč in spodbudilo boljšo prekrvavitev.
  • Izperite s toplo vodo: S toplo vodo sperite čistilno sredstvo s kože. Pazite, da izdelek temeljito izperete in ne puščate ostankov na koži.
  • Kožo osušite z nežno brisačko za obraz: Pomembno je, da kože ne drgnete, ampak tapkate.
  • Nanesite vlažilen izdelek: Po čiščenju kože je pomembno, da jo oskrbite z vlažilnim izdelkom. Izberite vlažilno kremo in serum prilagojen vašemu tipu kože in ga nanesite na obraz, vrat in dekolte.

Poskusite najti rutino, ki ustreza vaši koži in se je držite.

With love,

Kristina

Preberi si tudi:
Kristina svetuje: Nega kože po poletju

Kristina svetuje: Nega kože po poletju

Na spletni strani Modna.si veliko pozornosti posvečamo tako modi, kot tudi lepoti in da bi našim bralcem lahko čim bolj strokovno pojasnili najrazličnejše težave in tretmaje, ki najbolj…