fbpx

Kristina svetuje: Nega kože po poletju

Na spletni strani Modna.si veliko pozornosti posvečamo tako modi, kot tudi lepoti in da bi našim bralcem lahko čim bolj strokovno pojasnili najrazličnejše težave in tretmaje, ki najbolj koristijo koži, lasem in nohtom, smo se povezali s Kristino Škulj – kozmetičarko in medicinsko sestro z dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatologije in kozmetike, ki ji zdaj predajamo besedo.

O meni
Pozdravljeni, moje ime je Kristina Škulj. Po poklicu sem kozmetičarka in medicinska sestra z dolgoletnimi izkušnjami na področju dermatologije in kozmetike.

Za vas bom v rubriki Lepota & zdravje pripravljala koristne članke v povezavi z zdravjem naše kože, nohtov in las.

Pred nami so še zadnji izdihljaji poletja zato sem se odločila, da prvi članek namenim prav negi kože po poletju.

Visoke temperature in sončno sevanje ter drugi dejavniki lahko negativno vplivajo na vašo kožo.

Nekaj ključnih nasvetov kako negovati kožo po poletju:

  • Povrnite vlažnost in elastičnost koži s tem, da pijete dovolj vode, da ohranite hidriranost kože od znotraj in uporabljajte primerno vlažilno kremo za obraz in losjon za telo.
  • Kljub temu, da gre poletje h koncu, to ne pomeni, da sonce ni več močno, zato je potrebno zaščiti kožo s primerno in kakovostno sončno kremo.
  • Uporaba nežnega pilinga bo pomagala odstraniti odmrle kožne celice in pomagala pri obnavljanju kože. Pazite, da pri izbiri pilinga izberete blag izdelek, ki ne povzroča prekomernega draženja.
  • Izogibajte se milom in čistilom, ki izsušujejo kožo, kajti poletje pogosto izsušuje kožo, zato se izogibajte trdim milom in čistilom, ki lahko še dodatno poslabšajo stanje kože. Raje uporabite nežne in vlažilne izdelke za čiščenje.

With love,

Kristina