Kristina svetuje: Zakaj so kislinski pilingi pomembni pri negi kože

Poletje je obdobje, ki lahko na koži pusti nekatere posledice, kot so pigmentni madeži, suhost kože, zamašene pore in druge nečistoče. Če želite izboljšati stanje in videz kože, potem upoštevajte naslednje nasvete.

Ob rednem čiščenju kože in uporabi tonikov, serumov in krem je sedaj idealen čas za kislinske pilinge.

Kislinski pilingi, imenovani tudi kemični pilingi, so postopek, pri katerem se na kožo nanaša kislinska raztopina, ki pomaga odstraniti odmrle kožne celice in izboljšati videz kože.

Naloga kislinskih pilingov je:

1. Odstranjevanje odmrlih kožnih celic: Kislinski pilingi delujejo tako, da raztopijo vezne snovi med odmrlimi kožnimi celicami, kar omogoča njihovo enostavno odstranitev. To pomaga razkriti sveže in zdrave kožne celice ter izboljša teksturo kože.
2. Svetlenje kože: Kislinski pilingi zmanjšajo videz pigmentacije, starostnih peg, post-akne in drugih nepravilnosti na koži. Kislina v pilingu deluje kot belilno sredstvo, ki pomaga posvetliti in izenačiti ten kože.
3. Spodbujanje obnavljanja kože: Kislinska raztopina spodbuja naravno obnovo kože, s čimer prispeva k proizvajanju novih, zdravih kožnih celic. To prispeva k boljšemu tonusu, elastičnosti in svežini kože.
4. Zmanjšanje aken in ogrcev: Kislinski pilingi pomagajo očistiti zamašene pore in preprečiti nastanek aken in ogrcev. Kislina v pilingu deluje kot keratolitik, ki odstranjuje odvečno keratinizirano plast kože, zmanjšuje komedogene snovi in pomaga pri preprečevanju nastanka aken.
5. Povečanje učinkovitosti drugih izdelkov: Kislinski pilingi pripravijo kožo, da bolje absorbira aktivne sestavine drugih kozmetičnih izdelkov, kot so serumi ali kreme. Z odstranjevanjem odmrlih kožnih celic in izboljšanjem prepustnosti kože lahko pripomorejo k boljšim rezultatom drugih izdelkov.

To je tretma, idealen za jesensko-zimski čas, saj bo vaši koži povrnil mehkobo in luminoznost.

Ne odlašajte z obiskom kozmetičarke, saj je dobra nega kože ključna za izboljšanje njenega videza in ohranjanje zdravja kože.

With love,

Kristina

Preberi si tudi:
Kristina svetuje: Globinska nega obraza - Modna.si

Kristina svetuje: Globinska nega obraza

Še nisi nikoli obiskal/-a kozmetičarke in ne veš kako poteka globinsko čiščenje kože obraza? To je postopek, ki ga izvaja kozmetičarka s posebnimi orodji in tehnikami za čiščenje…