Kuharski trik: Da vrela voda ne bo šla nikol več čez!
O joj, pa samo za sekundo smo se obrnile!
Mmmm… testenine za večerjo. Seveda si že čista profesionalka v kuhanju testenin na al dente način. Kaj pa preprečevanje, da bi šla vrela voda preko roba posode? Samo za sekundo pustiš lonec brez nadzora in že so pene po celem štedilniku. S tem preprostim trikom bodo te nezgode samo še preteklost!
Kaj potrebuješ: Leseno žlico ali kuhalnico.
Postopek: Ko začne voda vreti, položi leseno kuhalnico na sredino lonca in jo pusti tam vse dokler se testenine ali karkokoli pripravljaš ne skuha. Vsake toliko časa pa vseeno malo preveri situacijo in seveda premešaj.
Zakaj deluje: Kuhalnica postane ovira za mehurčke in jih popoka takoj, ko se je dotaknejo, zato se pena ne razlije čez rob.
Ne spreglej tudi enostavnega načina, kako utišaš blender!