previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider

Kuhinjski organizacijski triki, ki jih lahko poskusiš takoj

Ni ga večjega zadovoljstva, kot kuhanje v urejeni kuhinji. A kaj ko pogosto ostane kuhinja pospravljena le dan ali dva, potem pa stvari zopet niso več na svojih mestih.

Na srečo obstjajo enostavni organizacijski triki, zaradi katerih bo tvoja kuhinja vedno pospravljena. In v svojo kuhinjo jih lahko implementiraš že danes!

1. Nože in ostale pripomočke shrani v predal

Razmisli o tem, katerih stvari ne potrebuješ na pultu. Na ta način boš naredila prostor in ustvarila bolj minimalističen izgled. Namesto da nože shranjuješ na pultu, jih raje pospravi v predal. Povsem enako velja za toasterje, blenderje in ostale pripomočke – pospravi jih v omarico tako, da jih boš imela vedno na dosegu roke.

2. Predal za šaro spremeni v predal za nujne stvari

Do zdaj smo že spoznali, da imajo tudi najbolj pedantni ljudje predal za šaro. Ampak namesto, da se ga sramujemo, ga raje spremenimo v predal za nujne stvari – sponke, lasnice, žvečilne gumije, svinčnike itd. Tako boš v trenutku našla stvar, ki jo potrebuješ.

3. Stojala za steklenice vina uporabi za shranjevanje steklenic za vodo

Se tudi sama ne moreš upreti kupovanju lepih steklenic za vodo? Namesto da imaš v predalih in omaricah pomešane z ostalimi stvarmi, jih raje pospravi v stojala za steklenice. Boljše izkoriščen prostor in tudi lepši izgled.

4. Prigrizke shrani v zložljive in odprte koše

Prigrizke zase ali za otroke je najbolje shraniti tako, da jih lahko otroci sami dejansko dosežejo, ko so lačni. Na ta način imajo tudi dober pregled nad vsem, kar je na voljo, starši pa lažje vodimo evidenco zaloge.

5. V hladilnik in zamrzovalnik postavi prozorne posode

Verjetno se ti je ničkolikokrat zgodilo, da se ti je kakšno živilo pokvarilo v zadnjem delu hladilnika. Če pa imaš vse stvari zložene v prozornih posodah, ki jhi lahko izvlečeš ven, se ti to nikoli ne bo zgodilo. Če lahko vidiš vse, kar imaš, potem boš bolj verjetno živila tudi porabila.

6. Škatle zamenjaj za prozorne posode

Namesto, da v omari igraš tetris s škatlami za testenine, kosmiče in prigrizke, živila raje pretresi v prozorne posode. Prihranila boš ogromno prostora, poleg tega pa tudi veliko lažje videla, koliko sploh še imaš česa na zalogi. Na posode lahko nalepiš tudi nalepke, da boš točno vedela, kaj je v kateri posodi.

7. Začimbe pospravi v predal

Namesto, da prestavljaš začimbe na polici ali omarici, jih raje zloži v predal, kjer boš imela veliko boljši pregled nad vsemi.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry