Kuhinjski trik: Kako shraniti paradižnike tudi do 6 mesecev

Brez toplotne obdelave!

Po izteku vrtnarske sezone mnogi od nas nabiramo zadnje sveže pridelke. Če imaš tudi sama doma ogromno zrelih paradižnikov, ki jih nikakor ne boš mogla uporabiti v nekaj dneh, potem te zagotovo zanima, kako bi lahko presežek shranila za čez zimo.

Kot verjetno že veš, lahko iz paradižnikov skuhaš pradižnikovo omako, ki jo shraniš v zip vrečke in zamrzniš. Vendar pa obstaja še veliko lažji način, kako paradižnike shraniti za dolgo časa. Preprosto jih … zamrzni.

Ja, paradižnike lahko kar cele shraniš v zip vrečke in postaviš v zamrzovalnik. Brez rezanja ali toplotne obdelave. Pred zamrzovanjem jih je potrebno le oprati in to je vse.

Vendar pa moramo omeniti, da odtajani paradižniki nimajo takšne strukture, kot sveži paradižniki, tako da jih ne boš mogla narezati in postreči v sendviču. So pa odtajani paradižniki več kot primerni za v juhe, enolončnice, curryje in omake – jedi, ki nam tako ali tako najbolj pašejo v hladnejšem delu leta, kajne?

Paradižnik lahko hraniš v zamrzovalniku do šest mesecev. Če jih želiš odmrzniti, paradižnike preprosto pustiš na pultu v skledi ali uporabiš mikrovalovno pečico, če paradižnik potrebuješ takoj. Tudi lupinica se bo po odtajanju z lahkoto olupila.

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry