Lasje: 3 najhujše napake, ki jih zelo verjetno delaš

…in kako jih popraviti!

Še vedno uporabljaš sintetično krtačo za razčesavanje mokrih las? Potem je skrajni čas, da tvoji lasje prejmejo malo ljubeče nege. Spoznaj tri najhujše in najpogostejše napake, ki jih počne večina med nami – ter kako jih odpraviti.

Uporabljaš napačen šampon. Izkazalo se je, da sulfati – sestavina, ki jo najdemo v večini običajnih šamponov – malo “predobro” opravljajo svoje delo. Z las ne odstranijo le umazanije in ostankov izdelkov, ampak tudi naravna olja, zaradi česar so potem pusti in poškodovani. Napako lahko zelo enostavno popraviš tako, da šampon zamenjaš za takšnega, ki je brez sulfatov. Lasje bo učinkovito očistil, vendar ne bo poslabšal kvalitete las.

Mokre lase na silo razčesuješ. Namesto tega, lasje raje dobro otri z brisačo ali pa jih nekaj minut suši na zraku (mokri lasje so nagnjeni k poškodbam). Nato lase nežno razčeši z glavnikom s širokimi zobmi- začni pri konicah in se postopoma pomikaj proti lasišču. Tako boš lase popolnoma razčesala, ne da bi povzročila neželeno lomljenje.

Lase sušiš z vročim zrakom (in predolgo). Dolgotrajno sušenje sekcije po sekcijo z visoko tempraturo je zelo škodljivo. Sušilec raje nastavi na nizko temperaturo in ga med sušenjem konstantno premikaj, da preprečiš izsušenost in lomljenje las. Za zaključek pa lasje na hitro pofenaj še z mrzlim zrakom, da fiksiraš obliko pričeske.

Ne spreglej pa tudi 5 skrivnosti večno čudovitih las Jennifer Aniston in katera so najboljša olja za vsak tip las!

Vse pravice pridržane © 2023 Modna.si