Lasje: 3 zimski triki za večji volumen las

Zima je čaroben letni čas, vendar pa je to tudi čas, ko hladen, suh zrak tvojim lasem odvzame vlago, sijaj in volumen. Brez skrbi: obstajajo načini, kako svoje lase zaščititi pred najhujšimi zimskimi vremenskimi vplivi in ustvariti volumen. Pozimi frizerji priporočajo uporabo razpršila za teksturo, sušenje las z glavo obrnjeno navzdol in uporabo balzama, ki se ne izpira.

Uporabi sprej za teksturo

Sprej za teksturo je bistven za oblikovanje tankih in ravnih las. Ravnim lasem doda volumen, jih privzdvigne in doda teksturo na način, ki izgleda naravno. Za razliko od laka za lase sprej za teksturo doda volumen, ne da bi lase obtežil, poleg tega pa je tudi obstojen ves dan.
Posprejaj ga na z brisačo osušene lase in jih nato oblikuj kot običajno. Opazila boš takojšnjo razliko v volumnu las. Tvojim lasem tudi doda definicijo, hkrati pa jih ohranja mehke na dotik. Sprej za teksturo je odličen tudi za popravilo pričeske naslednji dan.

Lase suši z glavo navzdol

Drug način, kako pozimi zagotoviti navidez bolj polne lase, je sušenje las z glavo obrnjeno navzdol. Če na ta način sušiš lase, jim dodaš volumen, tako da se korenine dvignejo od lasišča. Na ta način ustvariš volumen brez uporabe kakršnih koli izdelkov. Pazi le, da se izogneš najhujšim napakam pri fenanj, ki povzročijo redčenje las: lase si predhodno vedno skrtači, nanesi zaščito za toplotno obdelavo, začni sušiti pri lasišču, nastavek usmeri navzdol, ga ne drži preblizu in ne suši predolgo časa, da las ne izsušiš.

Nanesi balzam brez izpiranja

Balzam, ki se ne izpira (leave-in conditioner), je namenjen rehidraciji tvojih las. Običajni balzam, ki ga naneseš po šamponiranju, se uporablja za krepitev las, potem ko šampon odstrani vso umazanijo in maščobo. Čeprav sta oba izdelka namenjena temu, da ostaneta na laseh po šamponiranju, imata različne namene. Balzami brez izpiranja se uporabljajo po umivanju las in preden jih oblikuješ. Običajno se nanesejo na z brisačo osušene lase. Medtem ko navadni balzami, ki jih izpereš, v lase po šamponiranju vnesejo nazaj vlago, pa balzami brez izpiranju to vlago zadržijo v laseh tudi po sušenju s fenom.
Za večji volumen las je pomembno tudi, da balzam, ki se izpira in balzam brez izpiranja ne naneseš preblizu lasišča, saj bosta obtežila lase pri lasišču in posledično ne bo volumna.