Lauren Conrad o nošenju legic

Vse smo seznanjene s polemiko glede nošenja legic: so ali niso kot hlače? Nositi legice na modni način je precej težko, vendar nikakor nemogoče. Legice, tako kot večina trendov, lahko izgledajo odlično, če jih nosiš na okusen način. Idealne so, ko moraš po opravkih, za dolge lete ali ko si aktivna. Če se sprašuješ, kako na stajliš način nositi legice, ti Lauren Conrad v nadaljevanju predstavlja pravila, kako, kdaj in za kam je primerno obleči tvoj najljubši par.

1. pravilo: Vedeti moraš, kdaj so primerne

Legice ne morejo vedno nadomestiti hlač. Ja, lahko oblečeš legice za na letališče (le kdo si želi nositi kavbojke na večurnem letu?), za v trgovino in še posebej za na fitnes. Nikakor pa niti ne pomisli na to, da bi jih oblekla za v pisarno. Prikazati se na sestanku v vse prej kot formalni ali poslovni opravi je zelo neprofesionalno. Nošenju legic se zato izogibaj za katerokoli poslovno priložnost. Sproščeni in športni dogodki pa so idealni zanje.

2. pravilo: Izberi model, ki ti pristaja

Nič ni hujšega kot legice, pri katerih imaš občutek, da te dušijo od pasu navzdol. Če se ti ne prilegajo, kot bi se morale, potem se čim prej odpravi v trgovino po nove. Lauren je velika ljubiteljica legic z visokim pasom in krajših modelov, ker se ji zdi, da najbolj pristojijo njeni obliki postave. Če poznaš svoje telo in svoj stil, bo tvoj nakupovalni izlet veliko lažji. Nikar se ne boj preizkušati različne modele, saj boš le tako našla popoln par (ali celo več njih!).

3. pravilo: Bodi pozorna na detajle

“Moj moto za večino stvari v življenju je, da so čim bolj enostavne,” pravi Lauren. “Od moje garderobe do notranjega dekorja, obožujem zanimive kose, ki niso preveč opazni ali zasenčijo druge.” Živahne barve in opazi vzorci so zelo primerni za na fitnes, ko pa se odločiš nositi legice čez dan, se raje odloči za bolj enostavne detajle, kot so zadrge, pentlje, raztrgana kolena, usnjeni dodatki,…

4. pravilo: Sestavi popoln videz

“Če verjameš ali ne, legice so en izmed mojih najljubših kosov za stiliranje. So tako zelo vsestranske in nosiš jih lahko v vseh letnih časih,” razlaga Lauren. V toplejših dneh legice kombiniraj z lahkotno vzorčasto bluzo ali z zabavnimi supergami, ko moraš po opravkih. Usnjene in jeans jakne so vedno laskajoča opcija za kombiniranje v kateremkoli letnem času. Ne boj se eksperimentirati!