Lažne zvezdniške govorice, za katere še vedno vsi mislijo, da so resnične

Nekatere zvezdniške govorice enostavno nočejo in nočejo potihniti. Postajajo celo vedno bolj glasne, saj jih oboževalci razglašajo naokoli kot dejstva.

V dobi socialnih medijev je širjenje napačnih izjav in lažnih novic lažje kot kdajkoli prej. Mnogo starih novic, ki so bile že zdavnaj razkrite, zopet prihajajo na plano “zahvaljujoč” novi generaciji oboževalcev, ki mislijo, da so laži resnična dejstva. Dober primer? Rihanna.

Leta 2015 je Rihannin nekdanji publicist Jonathan Hay priznal, da je sam začel govorice o tem, da ima njegova varovanka afero z Jay-Zjem kot promocijsko potezo za pesem “Pon de Replay”. Jonathan je nato priznal, da so govorice malo ušle iz rok in se je moral osebno opravičiti Beyoncé.

“Opravičil sem se ji … ta celotna zadeva je malo nerodna,” je Jonathan povedal za The New York Daily News. “Nisem si mislil, da bo to postala tako odmevna zgodba … sram me je, da celo govorim o tem. Želim si le, da bi bila ta govorica enkrat za vselej pozabljena.”

Sledi pa še nekaj zvezdniških govoric, za katere smo prepričani, da si jim tudi sama verjela, čeprav so popolnoma izmišljene.

Govorica: Kim Kardashian naj bi bila asistentka Paris Hilton in ji čistila omaro

Serija popularnih GIF-ov se je pojavila na družabnih medijih, na katerih je Paris Hilton v eni od epizod serije The Simple Life okoli leta 2000 naročila Kim Kardashian, da ji pospravi omaro. Vendar pa je bil edini problem ta, da se to dejansko ni nikoli zgodilo!

Čeprav je Kim v tistem času res delala kot organizatorka omar, pa so bili citati zapisani na GIF-ih popolnoma izmišljeni.

Njun pogovor je bil v resnici tak:

Paris: “Obožujem to omaro, tako je lepa.”
Kim: “Kaj naj s tem?”
Paris: “To je moj ‘če bom šla kdaj v Indijo’ stajling.”
Kim: “Res?”
Paris: “Ja.”

Nič kaj škandalozno.

Govorica: Jennifer Lopez si je zavarovala svojo zadnjico

Mnogo revij je poročalo, da si je 47-letna pop zvezdnica zavarovala svojo zadnjico za 27 milijonov dolarjev, vendar pa je leta 2016 Jennifer med epizodo priljubljene zabavne oddaje Carpool Karaoke razkrila, da te govorice nikakor ne držijo.

“Ne, nič takšnega ne obstaja,” je povedala v oddaji. Pravzaprav se celo tudi sama sprašuje, kakšen smisel bi sploh imelo zavarovati zadnjico. “V primeru, da ji kaj zgodi? Da izgine? Da jo nekdo ukrade?” se je šalila pevka.

Govorica: Brad Pitt naj bi prevaral Jennifer Aniston z Angelino Jolie

Čeprav oboževalci radi dramatizirajo o odmevnem ljubezenskem razmerju, pa je sama Jennifer zanikala govorice, da bi Brad kadarkoli varal.

“Ne komunicirava vsak dan,” je izjavila za The Hollywood Reporter leta 2015. “Drug drugemu želiva nič drugega kot dobro. Nihče ni naredil nič narobe. Veste, kaj mislim? Včasih se stvari preprosto odvijejo drugače. Če bi svet končno lahko nehal z “limonadastimi” neumnimi govoricami. Nobene zgodbe ni.”

Ne glede na to, kaj je izjavila Jennifer, mnogo ljudi še danes verjame, da je prav Angelina kriva za razpadli zakon.

Govorice: Mariah Carey je nekoč dejala: Ko gledam televizijo in vidim sestradane otroke po svetu, si ne morem pomagati, da ne bi jokala. Mislim, z veseljem bi bila tako suha kot oni, ampak brez vseh teh muh in prežeče smrti.”

Ta govorica se je začela že v 90-ih, vendar je mnogo njenih oboževalcev prepričanih, da je resnična. Govorica je bila tako odmevna, da je bila Mariah primorana sklicati tiskovno konferenco, na kateri je zanikala ta citat. Na žalost pa zahvaljujoč socialnim medijem, mnogi ljudje ohranjajo govorico živo tako, da lažni citat objavljajo na Twitterju in Pinterestu.