Ledena kava po receptu znanih obrazov

Ali ste vedeli, da lahko vaš najljubši kavni napitek razkrije vašo osebnost? Raziskave so pokazale, da so ljubitelji črne kave pošteni, odkriti in tradicionalni. Če h kavi dodate mleko, radi uživate v svojem ritualu in si vzamete čas zase. Posamezniki, ki naročate sladke kave, na primer s čokolado ali karamelo, nosite otroka v sebi in ste še vedno mladi po srcu. Vplivneža, Luka Perne in Hajdi Korošec Jazbinšek, prisegata na latte macchiato, ki ga pripravita z De’Longhi kavnim aparatom Dinamica Plus, zelo rada pa se poigrata tudi z različnimi kavnimi recepti za sladokusce.

De’Longhi ledena kava, ki jo boste pili celo poletje

Poletje je za vogalom! Kot pravi poslovna ženska in mama dveh sinov, Hajdi Korošec Jazbinšek: »Vsako leto komaj čakam poletje, saj obožujem vroče dneve in prijetne poletne večere – ter seveda nov par kopalk. Zraven pa seveda spada tudi enostavna ledena kavica.«

Ledena kava po receptu znanih obrazov
Hajdi Korošec Jazbinšek: »Vsako leto komaj čakam poletje, saj obožujem vroče dneve in prijetne poletne večere – ter seveda nov par kopalk. Zraven pa seveda spada tudi enostavna ledena kavica.«

Za ledeno kavo po receptu Hajdi potrebujete:

  • zdrobljen led,
  • kavo,
  • mleko,
  • sladko smetano,
  • sladoled,
  • čokoladne mrvice ali posip in
  • če je le mogoče, čudovit razgled na morje.

Priprava je, prav tako kot sestavine, enostavna. Zdrobljen led prelijte s hladno kavo, dolijte spenjeno mleko in sladoled po okusu. Kavnemu napitku dodajte še sladko smetano, za piko na i pa jo posujte z najljubšim posipom. Hajdi je izbrala čokoladnega.

Posladkajte se s čokoladno kavo s piškoti

Ledena kava po receptu znanih obrazov
Ljubitelj vsega dobrega, Luka Perne, se ob popoldnevih najraje posladka s sinčkom Liamom.

Ljubitelj vsega dobrega, Luka Perne, se ob popoldnevih najraje posladka s sinčkom Liamom. Tudi on v toplejših mesecih najraje izbere ledeno kavo, Liam pa babyccino.

Za čokoladno kavo s piškoti po receptu Luke potrebujete:

  • tri koščke čokolade,
  • kavni napitek latte macchiato in
  • nadrobljene piškote.

S pomočjo kavnega aparata De’Longhi Dinamica Plus preprosto in le z enim klikom lahko ustvarite latte macchiato. V kavni napitek dodate čokolado in nanjo posipate nadrobljene piškote. Triki in recepti priprave odlične ter okusne kave pa se skrivajo tudi na Instagramu in Facebooku De’Longhi Slovenija.

Umetnost dobre kave

Uživanje v dobri skodelici kave je umetnost. Ritual, zaradi katerega se počutimo bolje, tako kot pri poslušanju glasbe ali občudovanju umetnosti. V soboto, 18. junija, boste lahko razvajali svoje brbončice z nami in si napasli oči na kavnih kreacijah priznanega bariste. Se vidimo v osrčju Ljubljane, na mestni tržnici.