Domov » Lepota & zdravje » Lepotni DIY: Črna ogljena maska za obraz

Lepotni DIY: Črna ogljena maska za obraz

Lepota & zdravjeNega
Lepotni DIY: Črna ogljena maska za obraz
📷 Free People Blog

Aktivno oglje je zelo priljubljena sestavina v izdelkih za nego in lepoto. Ampak, kaj sploh je ta skrivnosten črn prah in zakaj je dobil naziv univerzalna čudežna sestavina v svetu zdravja in lepote?

Aktivno oglje je pepel na osnovi ogljika, ki prihaja iz različnih virov, vključno s kokosovo lupino in premogom (ne tistim za žar!). Je izjemno učinkovito naravno zdravilo, ki se ga uporablja za ujemanje toksinov in kemikalij v telesu, ki se nato odplaknejo iz njega, da jih telo ponovno ne absorbira.

Aktivno oglje je trenutno prisotno že skorajda v vseh vrstah lepotnih izdelkov, od zobnih past in mil z ogljem pa do šamponov z ogljem in ogljenih mask za obraz. Ampak, ali si vedela, da lahko slednjo zelo preprosto narediš kar sama doma? Predstavljamo recept za enostavno, poceni in povsem naravno ogljeno masko, ki bo rastrupila tvojo kožo in jo nardila svežo in sijočo!

Črna ogljena maska za obraz

Potrebuješ:

  • 1 čajna žlička bentonitne gline
  • 1 čajna žlička aktivnega oglja v prahu
  • 1 čajna žlička organskega jabolčnega kisa
  • 3 kapljice eteričnega olja čajevca

Postopek:

1. V manjši posodici zmešaj vse sestavine. Če se ti zdi zmes nekoliko suha, postopoma dodajaj po nekaj kapljic vode, da dobiš lepo mazljivo zmes.
2. Z prstnimi blazinicami ali čopičem nanesi masko na očiščen obraz. Izogibaj se področju okoli oči.
3. Pusti jo delovati 10 minut, nato pa speri z mlačno vodo ali očisti s toplo in mokro krpico.
4. Nanesi vlažilno kremo in uživaj v sveži, razstrupljeni koži!

Ne spreglej pa tudi, kako narediš pomirjujočo glineno masko iz 3 sestavin in kako medeno masko za obraz za nevtraliziranje rdečice!