Domov » Lepota & zdravje » Lepotni DIY: Enostaven vlažilni losjon za telo (ideja za darilo!)

Lepotni DIY: Enostaven vlažilni losjon za telo (ideja za darilo!)

Lepota & zdravjeNega
Lepotni DIY: Enostaven vlažilni losjon za telo (ideja za darilo!)
📷 Jaeckle Und Hoesle

Med lepotne izdelke, brez katerih nikakor ne moreš preživeti zime, seveda spada tudi losjon za telo. Z vse nižjimi temperaturami in ledenimi zimskimi vetrovi je lahko zima precej kruta do naše kože. Zato moraš poskrbeti za hidracijo tekom cele zimske sezone, kar pomeni ogromne zaloge losjonov za telo. Če si želiš prihraniti nekaj evrov (ali podariti čudovito naravno darilo kolegici, mami, teti, babici) pa vlažilen losjon za telo naredi kar sama doma. Presenečena boš, kako zelo preprosto ga je narediti!

Enostaven vlažilni losjon za telo

Potrebuješ:

  • 50 g surovega karitejevega masla
  • 50 g kokosovega olja
  • vitamin E
  • eterična olja (za vonj in/ali druge hranilne lastnosti)

Postopek:

1. Naredi vodno kopel: v spodnjo posodo vlij vrelo vodo, nanjo pa položi drugo posodo, v katero dodaš karitejevo maslo in kokosovo olje.
2. Ko sta obe sestavini stopljeni, dodaj vitamin E in nekaj kapljic eteričnega olja. Za še večje hranilne lastnosti lahko dodaš tudi malo mandljevega olja, olja grozdnih pešk ali jojobinega olja.
3. Tekočino za nekaj minut postavi v zamrzovalnik. Nato s kuhinjskim mešalnikom ali blenderjem zmiksaj v smetani podobno zmes.
4. Preloži v lepo posodico in popolnoma naraven vlažilni losjon je pripravljen za uporabo!

(Jaeckle Und Hoesle)

Ne spreglej pa tudi, kako narediš pomirjujočo glineno masko iz le treh sestavin in kako make-up primer iz le treh naravnih sestavin!