Domov » Lepota & zdravje » Lepotni nasveti tvoje mame, ki bi jih morala upoštevati

Lepotni nasveti tvoje mame, ki bi jih morala upoštevati

Lepota & zdravjeNega
Lepotni nasveti tvoje mame, ki bi jih morala upoštevati
📷 Profimedia

Si želiš lepšo kožo? Ni problema!

Lepa koža ne bi smela stati ogromno denarja in ti vzeti veliko časa. 30 dni zapored poskusi vključiti sledeče navade v svojo rutino in navdušena boš nad pozitivnimi spremembami!

1. Pij več vode
Ok, ta nasvet si zagotovo slišala že vsaj neštetokrat. To pa zgolj zaradi dejstva, da zaradi ustrezne hidracije naš organizem pravilno deluje – kar vključuje kožo. Ko si dehidrirana, lahko tvoja koža izgleda bolj nagubana. Ali ni to dober razlog, da narediš še en požirek? Imej pa v mislih, da se količina popite vode zelo razlikuje od osebe do osebe in veliko več bi je morala tudi popiti, ko si telesno aktivna ali ko je zunaj vroče in se več potiš.

2. Izogibaj se soncu
Vemo, kaj si misliš – kako se naj izogibam soncu v poletni sezoni, ko bi bila najraje ves čas na plaži in v morju? Kljub vsemu pa je že dolgo znano dejstvo, da sončni ultravijolični žarki starajo tvojo kožo. Zato vsako jutro nanesi na obraz kremo z zaščito pred soncem s faktorjem vsaj 30. Veliko uslugo si boš tudi naredila, če boš nosila velika sončna očala, zaradi katerih ne boš naprezala kožo okoli oči in s tem preprečila prezgodnji nastanek gub. Za še večjo zaščito obraza pa si na glavo povezni klobuk s širokimi krajci.

3. Opusti slabe navade
Ta nasvet se ti morda zdi očiten, ampak navade, kot je redno ponočevanje, pitje alkohola, kajenje in biti konstantno pod stresom je zgolj nekaj navad, ki pa izjemno prispevajo k temu, da tvoja koža izgleda starejša. Opusti slabe navade (počasi) in opazuj, kako se tvoja koža izboljšuje kar pred tvojimi očmi.

4. Uporabljaj učinkovite izdelke
Morda imaš že popolnoma dodelano lepotno rutino kože, ampak dodajanje seruma med negovalne izdelke lahko povzroči opazno razliko v samem izgledu kože. Izberi takega, ki vsebuje vitamin C ali hialuronsko kislino.

5. Poskrbi za več spanca
Ne pravimo mu kar tako lepotni spanec. Držanje urnika s 7-8 ur spanja na noč ti bo pomagalo veliko bolj, kot si misliš. Telo se popravlja in obnavlja medtem, ko ti sladko spiš, kar velja tudi za kožo. Če imaš težave in nikakor ne moreš zaspati, si čim prej omisli svileno spalno masko, ugasni televizijo in vsaj 30 minut pred spanjem ne glej v računalnik ali mobilni telefon.