Lepotni SOS: Kaj narediti, ko si z vročim oblikovalcem las zažgeš lase

Znano dejstvo oblikovanja las je, da če imaš ravne lase, si želiš kodre, če imaš kodraste lase, pa si želiš ravne. Medtem ko se nekateri med nami še vedno trudimo najti popoln vroči pripomoček za vse, je likalnik najpogostejša izbira – ne samo, da lahko ustvari gladke lase, ampak lahko z malo manevriranja ustvarimo tudi čudovito valovite lase.

Najprej pa moramo poiskati kvaliteten likalnik, s katerim ti ni treba večkrat čez lase in tako še povečati možnost za poškodbe. Če uporabljaš nižjo temperaturo, likalnik morda ne bo ustvaril tistega svilnatega, elegantnega videza, ki ga želiš doseči. Ko pa povišaš temperaturo, pa vedno obstaja nevarnost, da si opečeš kožo in zažgeš lase.

Kaj je potrebno takoj narediti, če si ponesreči zažgeš lase z likalnikom ali kodralnikom?

Z likalnikom zažgani lasje - Modna.si
Z likalnikom zažgani lasje (Foto: Racool_Studio / Freepik)

Torej, bila si malo neprevidna ali pa je bil pokvarjen likalnik, zdaj pa so tvoji lasje zažgani. Smrdi in izgleda grozno. Dobra stvar je, da so to le lasje in bodo zrasli nazaj — ampak kaj pa lahko narediš ta trenutek, da malo omiliš situacijo?

Lase umij s krepilnim šamponom in nato nanesi krepilni ali globinski balzam, lahko pa tudi kvalitetno globinsko masko. Pomembno je tudi, da se izogibaš vročim oblikovalcem za lase.

Kako se v bodoče izogniti zažganim lasem?

Zelo pomembno je, da kupiš likalnik ali kodralnik, ki mu lahko sama reguliraš temperaturo. Če imaš tanke lase, strokovnjaki priporočajo, da jih oblikuješ s tempraturo med 120°C in 150°C. Debelejši kot so lasje, višjo temperaturo prenesejo, tako da lahko naravne in/ali goste lase oblikuješ s temperaturo med 175°C in 205°C.

Poleg tega je za tanke do normalne lase priporočljiv nakup keramičnega likalnika in za kodraste lase iz titana.

Preberi si tudi:
Mineral, ki prepreči izpadanje las - Modna.si

Mineral, ki je nujno potreben za preprečevanje izpadanja las

Če imaš težave z izpadanjem las, si verjetno poskusila že nešteto dodatkov in izdelkov, da bi odpravila in preprečila težavo. Od šampona z biotinom do dodatkov za rast…