fbpx

Mineral, ki je nujno potreben za preprečevanje izpadanja las

Če imaš težave z izpadanjem las, si verjetno poskusila že nešteto dodatkov in izdelkov, da bi odpravila in preprečila težavo. Od šampona z biotinom do dodatkov za rast las, na trgu je cela vrsta možnosti – ampak, nekterim tudi vse to žal ne pomaga.

Nič za to, še vedno je upanje, da ustaviš izpadanje las. Včasih se odgovor preprosto skriva v hrani, ki jo ješ (ali je ne ješ dovolj). Obstaja en pomemben, za lase koristen mineral, na katerega moda sploh ne pomisliš, da bi ga dodala (več) v svojo prehrano: cink.

Prepogosto spregledamo cink, ki je izjemno pomemben mineral za rast las, poleg tega pa tudi za preprečevanje izpadanja las. Večina dodatkov proti izpadanju las vsebuje biotin, niacin in vitamin c, kar je vse koristno in bistvenega pomena za zdravje tvojih las, ampak pogosto je cink tisti odgovor, ki ga številni iščejo, ko gre za rast las. To pomeni, da nikakor ne smeš pozabiti na to hranilo in če ga s svojo prehrano ne zaužiješ dovolj, je vredno ali povečati vnos ali pa investirati v prehranski dodatek cinka.

Torej, kako lahko svojemu telesu zagotoviš dovolj cinka za rast močnih in zdravih las? Poleg dnevnih dodatkov lahko povečaš tudi vnos govedine, školjk, kot so ostrige, oreščkov, kot so indijski oreščki, semen, kot je sezamovo seme, stročnic, kot je čičerika, polnozrnatih žit, kot je kvinoja, krompirja, jajc in celo temne čokolade. Njam! Vsekakor se ne bomo pritoževale nad uživanjem več takšnih slastnih živil – naši lasje pa tudi ne.

Preberi si tudi:
Umivanje las

Piling za lasišče: Ali pomaga pri hitrejši rasti las?

Si vedela, da tudi tvoje lasišče potrebuje malo ljubeče nege? Če si želiš zdravo in čisto lasišče, potem čim prej začni uporabljati piling, ki ga preprosto narediš sama…