Lepotni SOS: Zakaj nujno potrebuješ vlažilnik zraka

Ker luskasta in izsušena koža ni ne lepa ne prijetna!

Glede na to, da si kliknila na objavo, imaš zelo verjetno sama ali pa nekdo v tvoji bližini težave z zelo suho kožo. In kaj narediš, ko se ti zdi, da nobena krema ne pomaga? Začneš raziskovati področje vlažilnikov zraka.

Kaj se dogaja s tvojo kožo sredi zime?

Ko se spustijo temperature, se zniža tudi raven vlage, kar povzroči, da se začne tvoja povrhnjica kože (epidermis) zaradi izsušenosti luščiti (mrzel veter in notranje ogrevanje vse skupaj le še poslabšata, saj oba tanjšata zaščitno lipidno plast, ki pomaga zadrževati vlago). Vendar pa so luske le ena od mnogih posledic. Dehidracija povzroča, da začne tvoje telo prekomerno kompenzirati pomanjkanje vlage s povečano proizvodnjo olja, kar pa povzroča zamašene pore in pretirano sijočo polt.

Lepotni SOS: Zakaj nujno potrebuješ vlažilnik zraka
(Amazon)

Kako lahko pri tem pomaga vlažilnik?

Idealna stopnja vlažnosti je med 40 in 60 odstotki. Vlažilnik oddaja vlago (ponavadi v obliki meglice) in s tem ohranja idealno mero vlage v prostoru.
Vlažilnik zraka doma obvezno postavi v spalnico, pred spanjem pa na obraz nanesi vlažilno kremo, ki vsebuje humektante, kakršna sta glicerin in hialuronska kislina. Tí delujejo kot magneti, ki posrkajo vlago iz zraka v tvojo kožo.