Domov » FIT » Najboljše nizkokalorične alkoholne pijače v lokalih

Najboljše nizkokalorične alkoholne pijače v lokalih

FITPrehrana & Recepti
Najboljše nizkokalorične alkoholne pijače v lokalih
📷 Pexels

To so najboljše ‘dietne’ alkoholne pijače in koktejli, ki jih lahko naročiš v lokalu, z njimi pa ne boš pretirano ogrozila svoje diete.

Vikend je tik pred vrati, kar pomeni, da se lahko zvečer malo sprostiš in uživaš s svojimi prijatelji pozno v noč v vašem najljubšem lokalu. Ampak, če poskušaš zmanjšati količino zaužitih kalorij, pitje kar katerekoli alkoholne pijače ne bo ravno pripomoglo k tvoji vitki liniji. Nekaj kozarcev vina in nato še žgane pijače, pa si že na 300 dodatnih kalorijah, kar je enako enemu cheeseburgerju.

Izogibanje alkoholu bi bila seveda najboljša stvar, če poskušaš izgubiti nekaj kilogramov. Ampak, ker vemo, da si tudi ti rada ob petkih ali sobotah zvečer malo privoščiš, smo pripravili izbor najboljših nizkokaloričnih alkoholnih pijač, ki ne bodo tako zelo vplivale na tvojo dieto.

Vino

Nekatera vina lahko vsebujejo tudi do 300 kalorij na velik kozarec, zato, če le lahko, vino naroči v manjšem kozarcu (1-2 dcl), kar bo bistveno zmanjšalo vnos kalorij. Če večerjaš doma in si si zaželela malo vinčka, pa si natoči kakšno nizkokalorično vino, ki jih najdeš v vsaki večji trgovini s prehrano.

Penina

Kozarec penine vsebuje nekoliko manj kalorij v primerjavi z vinom, ponavadi okoli 80. Obstaja še kakšen boljši razlog, da naročiš to mehurčkasto pijačo?

Pivo

Presenetljivo, pol vrčka piva vsebuje le 82 kalorij, če pa si si zaželela celo pivo pa raje naroči lahko pivo.

Gin

Vsebuje zgolj 97 kalorij na pol decilitra, zato je ta britanska klasika kot nalašč zate, če paziš na kalorije. Večina prozornih žganih pijač so odlična izbira pri dietah, saj vsebujejo manj sladkorja kot njihovi temnejši kolegi, na primer temen rum in viski.

Vodka

Vodka s sodo in limeto s svojimi 76 kalorijami na kozarec tudi približno ni kalorijska bomba. To nizkokaloričo pijačo lahko popestriš s kapljico tabaska in nekaj olivami – manj pijač kot mešaš, manj kalorij zaužiješ, pekoči tabasko pa pomaga telesu tudi porabljati kalorije. Dobra izbira v lokalih je tudi Bloody Mary – paradižnikov sok ne vsebuje praktično nič kalorij.

Tekila

Tekila je narejena iz agave, kar pomeni, da je naravno sladka, zato zadostuje že samo malo sode in limetinega soka, da ustvariš pikanten in osvežilen mehiški napitek. Tekila običajno vsebuje 64-69 kalorij na 25 ml.

Mojito

Osvežilna poletna pijača z belim rumom, meto, limeto in sodavico kljub vsebnosti sladkornega sirupa oz. sladkorja ne presega vrednosti 140 kcal na kozarec, zato ne bo ravno ogrozila tvoje shujševalne diete. Doma pa si lahko pripraviš svojo najljubšo poletno pijačo na še bolj zdrav način. Poglej si recept za veganski kokosov mojito na dva način!

Cosmopolitan

Seveda mora biti najljubši koktejl Carrie Bradshaw iz serije Seks v mestu nizkokaloričen. Tradicionalna verzija vsebuje le okoli 99 kalorij.