Lepotni trend, ki bo šel leta 2018 v pozabo

Če spadaš v skupino lepotnih obsedenk, potem imaš v svojem lepotnem kotičku zagotovo precejšnjo zbirko dekorativnih izdelkov, ki si jih nakupila v preteklih letih…

Če smo malo bolj natančni, zelo verjetno imaš obširno zbirko mat šmink in mat tekočih šmink, ki so bile lansko leto zelo v trendu. Čeprav si nekje globoko v sebi čutila, da bo šel ta trend slej ko prej iz mode, se kljub temu nikakor nisi mogla upreti vsem čudovitim odtenkom in zdaj imaš poln predal načetih šmink.

Čeprav so bile mat šminke eden od najbolj opaznih lepotnih trendov leta 2017, pa to nikakor ne velja za leto 2018. Ampak ustavi konje, saj to nikakor ne pomeni, da moraš zdaj vse mat šminke zavreči! V nadaljevanju ti predstavljamo načine, s katerimi lahko izgled mat šmink moderniziraš ter jih narediš sveže in trendovske.

1. Zavladale bodo kremne formulacije in glosi

Na modnih pistah za pomlad 2018 smo lahko na ustnicah opazili ogromno lahkotnih in svetlečih glosov ter kremnih šmink. Mat šminka bo imela vedno posebno mesto v naših srcih, zato je nikar ne zavrži, vendar pa prihodnje leto v ospredje prihajajo kremna in svetleča ličila za ustnice.

2. Ne zavrži mat šminke – dopolni jo

Obstaja način, kako nositi mat šminko na trendovski način. Mat šminko zmešaj z malo balzama ali vazelina, da ustvariš kremasto teksturo in ohraniš čudovit odtenek. V kolikor nisi ljubiteljica mešanja izdelkov, pa na ustnice nanesi mat šminko, preko nje pa sijoči glos z bleščicami.

3. Mat šminka ni le šminka

Večina tekočih mat šmink ima gostejšo strukturo od kremastih šmink in glosov in ker so običajno tudi veliko bolj obstojne od slednjih (in tudi bolj izsušujoče), so zato idealne kot črtalo za ustnice. Mat tekočo šminko precizno nanesi s tanjšim čopičem po robu ustnic in jih tako definiraj, nato pa po celotnih ustnicah kremast glos ali šminko.

Ne spreglej tudi top 10 lepotnih trendov za leto 2018 in kako enostavno pozdraviš suhe, razpokane ustnice!