Lepotni trend: Z gazirano vodo proti staranju

Uporaba vode z mehurčki v negovalni rutini je korejski lepotni trend, ki ga preprosto moraš poskusiti.

Si že naveličana vseh čistilnih gelov, micelarnih vodic, tonikov, serumov, olj, mask,…? Spiska kar ni in ni konec. Vsako jutro zgodaj vstaneš, da si lahko v miru očistiš in neguješ obraz, potem pa kaj kmalu ugotoviš, da je tvoja negovalna rutina tako obsežna in dolgotrajna, da že pošteno zamujaš. Poleg tega pa koža včasih potrebuje tudi malo odmora od vseh teh sodobnih negovalnih tretmajev, v nakup katerih nas vsak mesec prepričajo reklame s popolnimi obrazi. Koži zelo dobro dene, če ji vsake toliko časa pustiš malce dihati in je ne obremenjuješ z vsemi novodobnimi ‘mažami’.

Ko smo slišali za domači tretma z gazirano vodo, s katerim so obsedene Korejke, so nas bila sama ušesa! Morda se res sliši malo čudno, da pomočiš obraz v skledo z Radensko, ampak ker je ta mehurčkasta lepotna tehnika tako velik trend na Japonskem in v Koreji, smo želele izvedeti malce več o njej.

Kako točno sploh deluje?

Ne glede na to ali naneseš gazirano vodo z rokami na obraz in jo v krožnih gibih, tako kot čistilni gel, masiraš po obrazu, ali pa celotni obraz pomočiš v skledo z Radensko, gazirana voda lahko naredi čudeže na tvoji koži. Ne samo da bo voda negovala tvojo kožo, mehurčki pomagajo ohranjati celice med kolagenskimi vlakni močne, zaradi česar bo tvoja koža dlje časa mladostna, prožna in napeta.

Še več, tretma je tako nežen, da je primeren za prav vse tipe kože, saj ne povzroča nobenega draženja niti zelo občutljivim kožam. Mineralna voda zmešana z gazirano vodo je tisto, kar naj bi pomagalo zagotoviti koristi. Razmerje mešanice naj bo 1:1. Prav tako pa mineralna voda zmanjša ‘grobost’ mehurčkov v gazirani vodi, zato je resnično najbolje narediti mešanico obeh. Kot alternativo lahko uporabiš tudi mineralno gazirano vodo, ki pa jo moraš potem v enakem razmerju zmešati z navadno vodo – pomembno je razredčiti karbonizacijo, saj je voda potem veliko bolj nežna do kože.

Kako se lotiti tretmaja?

Najboljši način za maksimalen rezultat je, da ustvariš svojo vodno kopel. Enostavno zmešaj v skledi pol gazirane vode in pol mineralne vode. Očisti si obraz tako kot običajno in nato pomoči obraz v mešanico vod za toliko časa kot lahko držiš sapo. 10 sekund je sicer popolnoma dovolj, lahko pa seveda držiš tudi dlje. Nekajkrat ponovi vajo. Morala bi čutiti rahlo ščemenje, po tretmaju pa bo tvoja koža prenovljena, poživljena in veliko bolj napeta. Če boš to naredila enkrat do dvakrat na teden, boš zagotovo kaj kmalu opazila pozitivno razliko.

Če nimaš časa za vodne kopeli pa si mešanico vod naredi v steklenički in jo po vsakem čiščenju uporabi namesto tonika (nanesi z rokami ali vatno blazinico).