Luka Dončić naj bi z naslednjo pogodbo zaslužil 80 milijonov dolarjev na leto

Zvezdnik slovenske moške košarkarske reprezentance in ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić naj bi to sezono zaslužil več kot 40 milijonov dolarjev, vendar naj bi obstajala možnost, da bi to številko podvojil z naslednjo pogodbo, poroča Bleacher Report.

Med nastopom v podkastu The Lowe Post je Bobby Marks, ki je pri ESPN NBA Front Office Insider in ima zato vpogled v notranje dogajanje in odločitve v upravnem delu NBA ekip, špekuliral, da bi lahko Dončić ob podpisu naslednje pogodbe zaslužil astronomsko letno plačo.

“Luka bo verjetno prvi človek z 80 milijoni dolarjev,” je dejal Marks, ki je opozoril na to, da naj bi Dončić svojo naslednjo pogodbo podpisal leta 2025. Je eden od osmih igralcev, ki bodo upravičeni do podpisa “supermax” pogodb, če si to sezono izborijo All-NBA. To je za našega košarkaša dobra napoved, saj je bil v zadnjih štirih letih izbran v prvo ekipo All-NBA.

Dončić je nedvomno eden najsvetlejših mladih zvezdnikov v ligi NBA. Vendar pa Dončićeva briljantnost Mavsom še ni prinesla pomembnega uspeha po koncu sezone. Po presenetljivem nastopu v finalu zahodne konference leta 2022 se Dallas v pretekli sezoni ni uspel uvrstiti v končnico.

Morda bo v sezoni 2023-24 24-letni zvezdnik naredil naslednji korak v boju za najkoristnejšega igralca, da bi dokazal, da je vreden vsakega centa.