Z več kot 1,4 milijona krem letno po vsem svetu

Polnijo jih v Sloveniji – devet lastnih blagovnih znamk, med drugim Absolute Care, Danielle Laroche, Absolute Organic, HerbLove – velik poudarek na naravno in organsko izdelanih kremah

»Na trgu obstaneš le, če si hiter, agilen, slediš novostim, soustvarjaš trende, delovati in uspeti na tujih trgih pa zahteva zelo veliko prilagajanja in reagiranja. Pri nas na leto napolnimo več kot 1,4 milijona kozmetičnih izdelkov in gredo po vsem svetu, od Kanade, ZDA, Avstralije, Velike Britanije, Nemčije, Avstrije, Francije, Španije do baltskih držav. Prav tako smo ustvarili prvo slovensko znamko HerbLove, kjer gre za izdelke za nego obraza in telesa,« nam je povedala Sonja Bobnar, direktorica kozmetičnega podjetja B4U Laboratories, ki primarno največ proizvaja izdelke za nego obraza, nekaj za nego telesa. Najprej so sodelovali z izraelskim partnerjem, polnili kreme v Izraelu, zadnjih sedem let pa se lahko pohvalijo z lastno polnilnico, kjer imajo šest polnilnih linij, od popolnoma avtomatiziranih do polavtomatskih, zaposlenih pa več kot 20 oseb.

Z več kot 1,4 milijona krem letno po vsem svetu
Direktorica kozmetičnega podjetja Sonja Bobnar B4U Laboratories, v katerem največ proizvajajo izdelke za nego obraza

»Več kot 60 % naših izdelkov izvozimo v ZDA in 30 % v države Evropske unije. Naše kreme tako lahko dobite v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, na Malti, v Kanadi, Švici, Franciji, Romuniji, Bolgariji, Španiji, na Novi Zelandiji, v Avstraliji, Hongkongu, baltskih državah, če jih izpostavim le nekaj,« dodaja sogovornica. Blagovne znamke Absolute Care, Danielle Laroche, Absolute Organic polnijo skupaj z izraelskim partnerjem, medtem ko sta JeSuis in COCO Beauty njihovi lastni blagovni znamki. Več kot 99 % vseh izdelkov izvozijo v tujino, od tega 30 % v evropske države in več kot 60 % v ZDA. Njihovi najbolj priljubljeni blagovni znamki sta Absolute Care in Danielle Laroche. V Evropi imajo tretjinski delež s kremami Absolute Organic, ki je ECOCERT COSMOS certificirana, približno 99,6 % naravna in več kot 70 % organska.

»Poudariti velja, da imamo zelo veliko produktov veganskih in naravnih. V Sloveniji imamo mogoče le dve podjetji, torej so res redka, ki bi imela kot mi ECOCERT COSMOS registrirano proizvodnjo za ekološko kozmetiko. Delamo tudi naravne izdelke. V rangu imamo približno 350 različnih formulacij. Redno spremljamo novosti in trende na področju surovin in embalažnega materiala. Velikokrat nagrajene surovine integriramo v svoje izdelke. Trenutno so najbolj trendovski izdelki z dodanim niacinamidom, hialuronsko kislino, kolagenom, izdelki ‘instant efect’, kjer so aktivne surovine dokazano aktivne in dajejo izjemne rezultate,« poudari Sonja Bobnar.

Z več kot 1,4 milijona krem letno po vsem svetu
V podjetju B4U Laboratories se lahko pohvalijo z lastno polnilnico

So pa tudi eden redkih proizvajalcev krem pri nas, ki omogoča polnjenje lastnih blagovnih znamk, kar je vedno bolj priljubljen trend. Predvsem so veseli, da imajo Slovenci vedno več znanja o pomenu kakovostnih izdelkov in jih znajo ceniti. »Zato mi je všeč, da so lepo sprejeli tudi našo novo linijo za slovenski trg HerbLove, kjer gre za naravne izdelke. Slovenci so vedno bolj izobraženi glede kakovosti izdelkov in namenjajo velik poudarek naravnim izdelkom,« še dodaja sogovornica.