Male stvari, ki te razvedrijo že pred 9. uro zjutraj

Večina teh stvari ne stane niti 1 cent!

Sprejmi male, nove navade, ki bodo izboljšale tvoje razpoloženje (in dan) še pred 9. uro zjutraj!


1. Popij velik kozarec vode
Predstavljaj si, da v nadaljnjih sedmih urah ne popiješ niti kozarca tekočine. Skozi takšno sušno obdobje gre tvoje telo medtem, ko ti sladko spiš, zato takoj zjutraj rehidriraj svoje telo z velikim kozarcem vode. Poleg tega pa boš z njim tudi odplaknila tisti neprijetni občutek (in zadah) v ustih, ki ga imamo zjutraj vsi.

2. Ne pregleduj Instagrama
Zelo enostavno je izklopiti alarm na telefonu in začeti pregledovati Instagram, vendar pa to ni niti najmanj koristno. Raje izkoristi še nekaj minut v postelji ali pa takoj po zvonjenju vstani in počni nekaj produktivnega.

3. Vendar pa odgovori na sporočilo, na katerega si včeraj pozabila
Vsi kdaj preberemo sporočilo in si mislimo “saj bom odgovoril/-a pozneje” ali pa nimamo časa in ga ne preberemo takoj, potem pa preprosto pozabimo nanj. Na takšna sporočila odgovori naslednje jutro, ko boš še mirno ležala v postelji.

4. Pomisli na eno stvar, katere se že veseliš tisti dan
In to sploh ni nujno kakšna velika stvar – lahko je okusno kosilo, ki ga imata v planu s tvojim dragim ali pa le misel na to, kako se po dolgem delovnem dnevu sproščeno vležeš na kavč pred televizijo. Če boš dan začela s pozitivnimi mislimi ali pa začela odštevati ure/minute do prijetnega dogodka, boš vsekakor imela veliko lepši dan.

5. Pospravi posteljo
Urejena oseba nikoli ne bi zapustila doma, ne da bi prej postlala posteljo, zato tudi sama pusti posteljo in spalnico takšno, da se boš zvečer v njo z veseljem vrnila – kar pozabi na oblačila po postelji in tleh!

6. Nasmehni se prvi osebi, ki jo vidiš
Že res, da je morda tvoje srednje ime “čemerna”, vendar pa ni boljšega načina za vesel začetek dneva, kot da samo sebe prisiliš, da se nasmehneš prvi osebi, ki jo vidiš. Ali je to tvoj partner, starš ali tujec na ulici, zelo verjetno ti bo oseba vrnila nasmeh in oba bosta dan začela vsaj malo bolje razpoložena.

7. Poslušaj svoje najljubše skladbe
Že navsezgodaj zjutraj se spravi v dobro voljo s poslušanjem svojih najljubših komadov. Morda ni najboljša ideja, da si svoj najljubši komad nastaviš za budilko (razen če je to kakšna balada), si ga pa vsekakor zavrti medtem ko se ličiš, tuširaš, ješ zajtrk ali pa med vožnjo v službo.

8. Pretegni se
Ne, nikakor ti ni treba narediti celega jutranjega treninga (razen, če si želiš!). Že samo stanje na prstih ali raztegovanje telesa potem, ko si celo noč zvita v klobčič, ti bo izjemno dobro delo.

9. Zajtrk si pripravi že prejšnji večer
Prihrani si nekaj jutranjega stresa in zajtrk (do določene mere) naredi že prejšnji večer. Čez noč namočeni kosmiči, chia puding ali v trdo kuhano jajce so odlična izbira za prvi obrok dneva.

10. Sama sebi povej, da boš imela dober dan
Ker je že namen sam po sebi nekaj vreden, kajne?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry