fbpx

Mariah Carey s svojim božičnim hitom ponovno podira rekorde

Mariah Carey je ponovno uspelo!

Božična klasika “All I Want for Christmas Is You” je še eno leto številka 1 na lestvici Billboard Hot 100, je sporočilo podjetje.

Posledično pa je pevka zase podrla še več rekordov.

Pesem iz leta 1994 ima zdaj skupno 9 tednov na prvem mestu lestvice Hot 100, s čimer je postala prva pesem, ki se ji je štirikrat uspelo zasidrati na prvo mesto. Prvič je bila na vrhu Hot 100 leta 2019, nato ponovno leta 2020. Se nato vrnila leta 2021 in zdaj spet leta 2022!

Pesem prav tako podaljšuje najdaljši razpon od prvega tedna pesmi na prvem mestu lestvice Hot 100 do treh let, od decembra 2019 do decembra 2022.

Prav tako podaljšuje Mariahin rekord za najdaljši čas, da je bila pevka uvrščena na prvo mesto lestvice – 32 let, štiri mesece in tri tedne – od njenega prvega tedna na prvem mestu leta 1990 z njenim debitantskim singlom »Vision of Love«.

Pesem največkrat podaljša svoj rekord na prvo mesto tudi za praznično pesem. Pesem »The Chipmunk Song« Davida Seville & the Chipmunks je bila štiri tedne na prvem mestu od leta 1958.

Zdaj je že 88. teden na prvem mestu lestvice Hot 100, s čimer je še dodatno podaljšala svojo vladavino z največ tedni na prvem mestu lestvice Billboard Hot 100. Rihanna je naslednja s 60 tedni.

Preberi si tudi:
Mariah Carey - Modna.si

Mariah Carey prvič o tem, zakaj ji je božič tako zelo pri srcu

Mariah Carey je povedala, zakaj ima tako rada božične praznike. 52-letna pevka, ki so jo številni oboževalci neuradno razglasili za kraljico božiča, je za W Magazine spregovorila o…