Marmor Hotavlje ob dnevu knjige z estetskim presežkom

Knjige niso le vir znanja, ampak tudi okno v svet, v preteklost, sedanjost in prihodnost. Vsako leto 23. aprila zato obeležujemo dan knjige, ki je namenjen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Tudi velemojstri kamnoseštva Marmor Hotavlje se pridružujejo praznovanju pomembnosti knjig in njihovega vpliva na naše življenje.

Zgodovina 300-letnice podjetja ujeta v obsežno knjigo - Modna.si
Zgodovina 300-letnice podjetja ujeta v obsežno knjigo

Kot izkušeni kamnoseki in estetiki so izdali edinstveno publikacijo, ki ji ni para. Praznovanje več kot 300 let od prvega zabeleženega izdelka iz domačega kamna hotaveljčana so namreč ovekovečili s posebno knjigo o izjemni zgodovini in tradiciji kamnoseštva na Hotavljah ter njihovih mojstrih. Bralca popelje v navdihujoč svet umetniških del iz kamna in marmorja, kjer tradicija sreča sodobnost. »Naša dolžnost in praksa je, da kamen obravnavamo z vsem spoštovanjem, ljubeznijo in strokovnostjo. Vrhunski kamnoseški izdelek terja veliko znanja, veščine, časa in dela najrazličnejših ljudi. Vsak s svojim znanjem prispeva do končne podobe predmeta, ki lahko služi več generacijam,« je povedal Sandi Čeferin, skrbnik ključnih strank v podjetju Marmor Hotavlje in soavtor knjige. V knjigi so tako poleg fotografij prefinjenih in unikatnih kamnoseških izdelkov predstavljene zgodbe ljudi, ki so skozi dolgo obdobje soustvarjale dolgoletno tradicijo in bogato dediščino podjetja Marmor Hotavlje.

Urednik knjige Sandi Čeferin s knjigo - Modna.si
Urednik knjige Sandi Čeferin s knjigo

Ob jubileju so publikacijo podarili vsem zaposlenim, upokojencem in poslovnim partnerjem. Več kot le knjiga, ta publikacija predstavlja okno v čas, kjer se zgodovina podjetja prepleta z umetnostjo in inovacijo obdelave kamna. Knjiga je tudi vpogled v to, kako je podjetje postalo sinonim za vrhunsko kamnoseško umetnost. Gre za rezultat tesno povezane ekipe, ki se zaveda, da ima prav vsak pomembno vlogo pri ustvarjanju unikatnega izdelka.