Modna jesen: 5 preprostih načinov, kako nositi šal

Šali so osnovni modni dodatki in sodijo v čisto vsako garderobno omaro. Čeprav je letošnja jesen daleč najtoplejša v zadnjih nekaj desetletjih, to nikakor ni ovira, da bi morala šale pustiti še nekaj časa v omari. Že res, da nanje pomislimo šele takrat, ko se temperature spustijo okoli ničle, ampak jih seveda lahko nosiš tudi v toplejših dneh.  So zelo vsestranski in lahko super popestrijo vsak styling v kateremkoli letnem času. Obstaja ogromno različnih modelov in velikosti, tako da jih lahko zavežeš in oviješ na nešteto različnih načinov. Danes ti predstavljamo 5 najbolj priljubljenih načinov nošenja šala.

1. Ovit neskončni ‘infinity’ šal

Prvi način je verjetno najbolj priljubljen in najlažji. Vse kar potrebuješ je neskončni šal (debelejši kot je, bolje je) in ga obesi okoli vratu. Primi del, ki visi na dekolteju, ga zavij (da dobiš dve luknji) in drugo luknjo potegni čez glavo. Izgledati bi moralo tako, kot da imaš šal dvojno ovit okoli vratu. Ta stil je zelo enostaven in udoben.

2. Ovit dolg šal

Tudi drugi način nošenja šala je zelo preprost, vendar pa tak način bolje izgleda z dolgim, tanjšim šalom, kot pa s kvadratnim. Šal postavi na sprednjo stran vratu, oba konca pa naj visita preko ramen na hrbtni strani. Nato vsak konec ovij okoli vratu, da se zopet srečata spredaj. Šal še malo prilagodi, da bosta konca ki visita približno enako dolga.

3. Šal namesto kapuce

Tretji način nošenja je najbolj primeren za dneve, ko je zunaj zelo mrzlo ali pa če želiš klasičnemu stylingu dodati poseben pridih. Nekatere znamke izdelujejo šale, ki imajo zraven že prišito kapuco, vendar lahko kapuco ustvariš tudi sama s šalom, ki ga že imaš doma. Položi šal na glavo, konca pa ovij okoli vratu. Če pa nosiš šal samo kot modni dodatek (ne zaradi mraza) pa okoli vratu ovij samo en konec, drugega pa pusti prosto padajočega.

4. Trikotni šal

Četrti stil je zelo moden in lahko res popestri prav vsak styling. V omari poišči kvadratni šal in ga prepogni na pol, tako da ustvariš trikotnik. Tako kot si ovijala dolgi šal, tudi pri tem načinu postavi šal pred vrat, konca pa naj gresta preko ramen na hrbtno stran in ju nato ovij okoli vratu. Seveda mora biti konica trikotnika na sprednji strani usmerjena navzdol, oba konca pa lahko ali prosto padata ali pa ju skrij pod trikotnik. Ta stil izgleda najbolje z resastim kvadratastim šalom.

5. Šal z zanko

Peti način je klasični in zelo preprost za nošenje, najbolje pa izgleda z dolgimi šali. Šal po dolžini prepogni na pol in ga postavi na hrbtno stran vratu, konca pa položi na ramo na vsaki strani. Tisti konec, ki nima zanke, potegni skozi luknjo in če je šal dovolj dolg, ga lahko dvakrat oviješ okoli vratu (torej dvakrat potegneš skozi zanko). Na koncu samo še prilagodi tesnost, da bo nošenje udobno.

Te zanima 6 stilskih trikov, ki ne stanejo popolnoma nič?