6 stilskih trikov, ki ne stanejo popolnoma nič

Zelo preprosto je slediti novim trendom ali kupiti novo ‘IT’ torbico, osebni stil pa je nekaj, česar se preprosto ne da kupiti. Uredniki in modni poznavalci znajo dobro predstaviti modne in elegantne kreacije, modne ikone pa so tiste, ki imajo poseben čut za to, kako sestaviti celotni videz skupaj in izgledati fantastično. Konec koncev je najbolj pomembno to, kako posamezne kose oblačil stiliramo, stiliranje pa je popolnoma brezplačno!

S to mislijo v naših glavah smo skupaj zbrali 6 preprostih in hitrih načinov nošenja oblačil. Na primer, če boš samo malo zavihala hlačnice bo celotni videz izgledal veliko bolj dodelan in moden. Plus je tudi ta, da to niso sezonski triki, ampak jih lahko prakticiraš skozi celo leto, dan za dnem. Si pripravljena? Pa začnimo…

1. Zavihaj jih

Dolgi rokavi so namenjeni temu, da jih zavihamo, ane? Srajca oz. bluza z gumbi lahko včasih izgleda preveč poslovno in nesproščeno, če pa samo nekajkrat zavihaš rokave pa jo takoj narediš bolj sproščeno in primerno za vsakdanji videz. To je zagotovo najlažji način, da v klasično srajco vneseš malo kulskega faktorja.

2. Zarobi jih

Dolge kavbojke največkrat prekrijejo najlepši del našega stajlinga – čevlje, seveda! Namesto da kavbojke vihaš navznoter in rob skrivaš, naredi tako kot vsi uredniki in modni poznavalci in naredi rob, ki izgleda kulsko in malo nedodelano. Popoln detajl in kot nalašč za razkazovanje noro hudih petk!
Hlače lahko zarobiš na več načinov – enojno ali dvojno oz. večkratno. Enojni rob najbolje izgleda z oprijetimi, ravnimi hlačnicami, medtem ko večkrat zavihane hlačnice odlično izgledajo na bolj ohlapnih ‘boyfriend’ jeans hlačah. Ugotovi kakšen stil ti najbolj pristoji in zavladaj na ulici!

3. Ogrni ramena

Nič ni bolj modnega od jakne, ki je samo ogrnjena čez rame. Noro, ampak resnično in poleg tega, da je ta trik popolnoma zastonj, celotni styling z njim v trenutku izgleda bolj razkošen in šik.

4. Zaveži jo

Če si želiš poudariti svoj pas ne da bi uporabila dejanski pas, potem si srajco zaveži na vozel na najožjem delu telesa. S tem bo zaključek srajce veliko bolj kreativen, kot pa če bi jo zgolj zatlačila za pas, videzu pa boš s tem dodala tudi igriv pridih.

Preberi si tudi:
Insta modni trik: Kako najlepše spredaj zavezati srajco

Insta modni trik: Kako najlepše spredaj zavezati srajco

Srajca je osnovni modni kos, ki ga vsaka med nami nosi na drugačen način. Prosto padajoča čez pas, klasično zatlačena za pas ali pa spodaj malo odpeta in…

5. Zatlači jo

Namesto da za pas zatlačiš celotno srajco, zatlači zgolj polovico sprednjega dela ali pa celotni sprednji del, zadnji del pa pusti zunaj. Tak styling je bolj sproščen, kljub temu pa boš na ta način še tako preprosti kombinaciji, kot sta jeans hlače in majica dala poseben pečat.

6. Zategni pas

Z ozkim pasom svoje prevelike srajce, majice, tunike in plašče prilagodi svoji postavi. Z njim definira svojo postavo in poudari ozek pas, plus pa je tudi ta, da pas tudi najbolj sproščen stajling naredi bolj eleganten in šik. Vzelo ti bo zgolj minuto, da si nadeneš pas, vendar boš vsakič svoj videz s tem naredila bolj dodelan.