Domov » Lepota & zdravje » Na pomoč! Moja stopala imajo vonj!

Na pomoč! Moja stopala imajo vonj!

Lepota & zdravjeZdravje
Na pomoč! Moja stopala imajo vonj!
📷 The Fashion Hour

Se ti je že kdaj zgodilo, da si sezula čevlje in nemudoma zaznala neprijeten vonj? Se zgodi. Ampak še preden se začneš sramovati svojih stopal, preberi spodnje nasvete, ki ti bodo prišli še kako prav pri preprečevanju neprijetnih vonjav.

Najprej ugotovi, kaj dejansko povzroča vonj. Neprijeten vonj stopal je predvsem posledica pomanjkanja prezračevanja v čevljih, ker pot ne more nikjer izhlapevati. Čeprav pot sam po sebi nima vonja, smrad povzročajo običajne bakterije na koži, ki razgrajujejo znoj na naših stopalih in proizvajajo izovalerično kislino, ki povzroča vonj.

Kaj lahko sama narediš glede tega? Za štart začni stopala enkrat dnevno umivati z antibakterijskim milom in poskrbi, da jih po tem temeljito osušiš – še zlasti predel med prsti (lahko si pomagaš tudi s sušilcem za lase).

In še nekaj ostalih koristnih nasvetov: Nikar dan za dnem ne nosi istih čevljev, ampak jih vsakodnevno menjaj, da se imajo 24 ur časa zračiti, poleg tega pa vsako jutro posprejaj svoja stopala z antiperspirantom, nohte na nogah ohranjaj kratke in čiste ter redno odstranjuj trdo kožo s stopal. Izogibaj se tudi nošenju plastičnih čevljev, saj sta usnje in platno veliko bolj zračna materiala.