Najbolj enostavno čiščenje tepiha s tableto za pomivalni stroj

Večina med nami ima doma tepihe, ki se prav tako umažejo kot vse ostale stvari v naših domovih. Dejstvo pa je tudi, da so nekoliko bolj težavni za čiščenje, zaradi česar se jih le s težavo lotimo očistiti. Če doma nimaš ravno globinskega čistilca, se ti verjetno niti sanja ne, kako bi tepih sploh lahko temeljito očistila.

Na Youtube profilu @Uradi Sama- Ideje za kreativce je uporabnica prikazala odličen in izjemno enostaven trik za temeljito čiščenje tepiha. Potrebuješ le pokrovko, čisto krpo iz mikrovlaken, vročo vodo in tableto za pomivalni stroj.

Postopek:

1. V večjo posodo položi tableto za pomivalni stroj.
2. Prelij z večjo količino vroče (ne vrele) vode. Počakaj, da se tableta sama od sebe raztopi. V kolikor se ti mudi, si na roke nadeni rokavice in pomagaj hitreje raztopiti tableto.
3. Ko je tableta stopljena, v tekočino pomoči krpi in jo dobro ožemi. Razgrnjeno položi na ravno površino, na sredino pa pokrovko.
4. Vse štiri konce krpe združi skupaj na ročaju od pokrovke in jih dobro pričvrsti s pomočjo elastike.
5. Zdaj je prišel čas za najbolj enostavno čiščenje tepiha: primi pokrovko za ročaj in s krožnimi gibi očisti tepih.
6. Če imaš doma otroke ali hišne ljubljenčke, potem tepih nujno očisti na enak način še s čisto vodo, da s tepiha odstraniš kemikalije.

Preberi si tudi:
Kako očistiti dom z mlekom, ki mu je potekel rok

Kako očistiti dom z mlekom, ki mu je potekel rok

Ja, resno! Mleko, ki mu je potekel rok trajanja se ti zagotovo gnusi, vendar pa se je izkazalo, da ima še vedno izjemne čistilne sposobnosti, zato ga nikar…