fbpx

Serum: Te 3 sestavine so skrivnost za večno mladostno kožo

Ko si pripravljena prenesti svojo negovalno rutino kože na višjo raven, so serumi močni spodbujevalci, ki ti pomagajo do lepše kože. Čistila, toniki, vlažilne kreme in sredstva za zaščito pred soncem so osnovne sestavine večine negovalnih rutin kože (z dodatnim poudarkom na pomembnosti nošenja ZF vsak dan). Potem pa so tu še serumi: le nekaj kapljic visokokakovostnega, učinkovitega seruma lahko zagotovi koncentrirane količine določene sestavine, ki ima dobro znane koristi za nego kože.

Retinol

Bolj kot večina sestavin za tvojo kožo je bilo znanstveno in klinično dokazano, da ima serum z retinolom daleč največ koristi proti staranju in koristi za zdravje kože. Retinoli izboljšajo delovanje povrhnjice z normalizacijo keratinizacije, preprečijo neenakomeren ten kože z blokiranjem transporta melanina v povrhnjico in zaviranjem tirozinaze ter preprečijo oziroma zakasnijo nastanek finih linij in gub s spodbujanjem fibroblastov, da tvorijo kolagen.

Vitamin C

Znanstveno in klinično je bilo dokazano, da antioksidantna formulacija vitamina C, E in ferulne kisline v serumu varuje kožo pred UV žarki. Ta kombinacija močnih antioksidantov prepreči neenakomeren ten, tanjšanje kože, fine linije in gube.

Medtem ko je treba retinol uporabljati ponoči (po možnosti pred vlažilno kremo ali nočno kremo), lahko dnevni rutini dodaš serum z vitaminom C. Še posebej pomembno je, da po serumu in vlažilni kremi naneseš kremo z zaščitnim faktorjem, saj lahko tako retinol kot vitamin C naredita tvojo kožo bolj občutljivo na izpostavljenost UV svetlobi.

Polipeptidi

Še ena neverjetna sestavina pa so polipeptidi. Serumi s polipeptidi zagotavljajo aminokisline, ki se uporabljajo pri proizvodnji kolagena. Znanstveno in klinično je bilo dokazano, da imajo polipeptidni kompleksi učinke proti gubam.