Najbolj fotogenične počitniške destinacije na svetu

Brez filtra čez fotografije!

Na svetu obstaja ogromno lepih krajev, ki se jih slača obiskati, vendar pa zgolj nekateri resnično zasijejo pred tvojim fotografskim objektivom. Sledi 17 najbolj fotogeničnih počitniških destinacij na svetu, pri katerih ne boš potrebovala nobenega filtra, saj so čudovite že same po sebi!

Positano, Italija

Od živahnih senčnikov na plaži in bujnih vrtov do pastelnih domov zgrajenih na pečinah s pogledom na morje, je ta Amalfi obala resničen raj na Zemlji.

Alberta, Kanada

V Banff nacionalnem parku se pod zasneženim gorovjem Rocky Mountains lesketa kobaltno jezero Louise.

Jackson Hole, Wyoming

Rustikalna, vendar elegantna destinacija. Jackson Hole in Grand Tetons postajata vsako leto bolj čudovita.

Ha Long Bay, Vietnam

Smaragdna voda, apnenčasti stebri in čudovite ribolovne hišice zgrajene na plotih. Nič čudnega, da je ta zaliv najbolj obiskana destinacija v Vietnamu.

Patagonija, Čile

Čile obišči v času njihovega poletja (od decembra do februarja), ko sonce le redko preneha sijati na patagonsko rustikalno pokrajino.

Santorini, Grčija

Kobaltno modro morje in pobeljene hiše do kamor seže tvoj pogled.

Manhattan, New York

Betonska džungla je resnično čarobna. V jesenskem času obišči Central Park in vedela boš, o čem govorimo.

Kapadokija, Turčija

Izlet z zračnim balonom je najboljši način, kako si ogledati to skalnato pokrajino, kjer se nahaja na stotine pravljičnih dimnikov.

Velik koralni greben, Avstralija

Za najboljši ogled Queenslanda se boš morala spustiti pod vodno gladino. Vzdolž Velikega koralnega grebena, ki je največja morska bivalna struktura na Zemlji, boš našla morske želve in 1400 različnih vrst rib.

Algarve, Portugalska

Z dobrim razlogom je ta obalni odsek na jugu Portugalske en izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij v celotni Evropi.

Chefchaouen, Maroko

Sinje modre mestne ulice, živahno pobarvane stavbe in tlakovane poti naredijo stari predel mesta Chefchaouen, ki je bil prvotno zgrajen za zastopanje boga in nebes, pravljičen.

Kauai, Havaji

Obala Na Pali Coast, slabih 26 kilometrov dolg odsek na otoku Kauai ponuja nekaj najbolj dih jemajočih razgledov na celotnih Havajih. Smaragdno zelene pečine, bujne doline in skrite plaže.

Burano, Italija

En med najbolj barvitimi mesti na svetu, je ta majhen otok v Benetkah praktično umetniško delo.

Zahodna Norveška

Zahodna obala Norveške je zgrajena iz več deset ozkih fjordov, ki sekajo gorovja in ustvarjajo veličastne slapove, strme pečine in ledenike.

Palawan, Filipini

En izmed najmanj naseljenih krajev na svetu so otoki Palawan neokrnjen, tropski raj. Samo počakaj na sončni zahod…

Annecy, Francija

Ne, to ni stran iz pravljične knjige, je resnično francosko alpsko mesto s tlakovanimi ulicami, barvitimi, lesenimi domovi in kanali.

Big Sur, Kalifornija

Če se še nikoli nisi peljala po avtocesti ob kalifornijski pacifiški obali, si zasluži pomembno mestu na seznamu destinacim, ki jih še moraš obiskati. Če boš križarila vzdolž Big Sur-ja, boš opazila ikonične McWay slapove, most Bixby Creek Bridge in slikovito plažo Pfeiffer Beach.