Domov » Potovanja » Destinacije » Najbolj instagramabilni kraji na svetu (ki bi jih morala obiskati)

Najbolj instagramabilni kraji na svetu (ki bi jih morala obiskati)

DestinacijePotovanja
Najbolj instagramabilni kraji na svetu (ki bi jih morala obiskati)
📷 Unsplash

Vse smo že slišale izjavo: “Naredi to za Instagram.” Ampak ali si že kdaj razmišljala o tem, da bi okoli te misli načrtovala celotni dopust? Kraji, ki ti jih predstavljamo v nadaljevanju bodo potešili tvojo popotniško dušo in pa tudi tvoje Insta-sledilce.

Big Ben


Zabavno dejstvo: Big Ben je tehnično ime zvonca v stolpu z uro. Nahaja se na bregovih reke Temze in zvoni vsakih 15 minut.

Akropola


Kot ena od najbolj zgodovinskih in arhitekturnih točk v grški kulturi, Akropola v Atenah s svojimi spomeniki, tako kot Partenon, stoji že več kot 25 stoletij.

Empire State Building


Nič ni bolj ikonično v New Yorku kot proti nebu segajoče stolpnice in brez Empire State Building-a bi vse skupaj izgledalo precej nižje. Za 360-stopinjski razgled na Big Apple se enostavno moraš odpraviti tja. No, natančno 102 nadstropji višje.

Eifflov stolp

A post shared by ! Marcello (@marcellopez_) on


Zgrajen leta 1889 za praznovanje francoske revolucije, je Eifflov stolp najbolj pogosto obiskan spomenik, za katerega obisk moraš plačati (vsako leto ima približno 7 milijonov obiskovalcev). Prvotno naj bi stal le 20 let, vendar so ga rešili znanstveni eksperimenti njegovega zasnovalca Gustave Eiffel-a.

Taj Mahal

A post shared by JAMES (@jamesrelfdyer) on


Taj Mahal je simbol predanosti in ogromnega mavzoleja v spomin na ženo mughalskega cesarja Shaha Jahana. Izglasovan je bil kot en od “novih” sedmih čudes na svetu in naj bi bil en od najbolj popolnih primerkov muslimanske umetnosti.

Duomo

A post shared by Amanda Rene (@a.mandarene) on


Simbol Florenc in največja evropska cerkec, je Duomo slikovita znamenitost. Ker so na katedrali delali različni arhitekti, se vidiki njene oblike zelo razlikujejo, kar lahko opaziš, če jo pogledaš iz različnih zornih kotov. Kakorkoli, Duomo te bo očarala s svojo lepoto.

Burj Khalifa


Burj Khalifa v Dubaju ima 160 nadstropij in je z 828 metri najvišja stavba na svetu. Prav tako drži tudi rekord z najvišjo razgledno točko na prostem, ki se nahaja v 148. nastropju (vsekakor ni za tiste, ki se bojijo višine).

Angkor Wat


Angkor je eno od najpomembnejših arheoloških najdišč v jugovzhodni Aziji, ki vključuje tempelj Angkor Wat. To je največji spomenik (in najbolje ohranjen) v Angkor skupini.

Kolosej

A post shared by Elie Azzam (@traveling.lens) on


Kolosej je bil zgrajen za 55.000 gledalcev, v katerem so sedeli glede na svoj položaj.

Veliki kitajski zid


Ime govori že samo zase. Veliki zid je bil spoznan kot največja zgodovinska točka na svetu in velja za najbolj impresiven arhitekturni podvig v vsej zgodovini. Obisk je enkratna izkušnja … in odlična vadba noge.