Domov » Potovanja » Destinacije » Najbolj ugodni termini za obisk najdražjih destinacij

Najbolj ugodni termini za obisk najdražjih destinacij

DestinacijePotovanja
Najbolj ugodni termini za obisk najdražjih destinacij
📷 Pexels

Dejstvo: nekatere destinacije nikoli ne bodo poceni, vendar pa to nikakor ne pomeni, da bi jih morala črtati s svojega seznama krajev, ki jih želiš obiskati do konca življenja. Tako kot pri vsakem priljubljenem mestu tudi na teh počitniških destinacijah obstaja dražja in cenejša turistična sezona. In zahvaljujoč TripAdvisor Rentals zdaj poznamo najboljši čas v letu za obisk šestih najdražjih krajev na svetu.

Te zanima, kdaj točno je najbolje rezervirati svoje sanjske počitnice, če želiš prihraniti maksimalno vsoto denarja?

Dubaj, Združeni arabski emirati


Kdaj obiskati: Drugi teden v februarju

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 58 odstotkov

Eno od najbolj luksuznih mest na svetu, Dubai ponuja razburljivo paleto stvari, ki jih lahko počneš v vsakem letnem času. Preživi jutro ob gledanju sončnega vzhoda iz toplozračnega balona, se odpravi v puščavo s kamelami ali pa smučaj na notranjem smučišču v nakupovalnem centru. Dan zaključi s koktejlom na vrhu Burj Khalife – najvišje točke na svetu. To je vsekakor mesto, ki se ga splača obiskati vsaj enkrat v življenju – še zlasti pa, če prihraniš skoraj 60%.

Aspen, Kolorado


Kdaj obiskati: Drugi teden v oktobru

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 37 odstotkov

Seveda vsi komaj čakajo, da gredo na smučarske strmine, vendar pa v Aspnu lahko počneš še veliko več kot pa le stvari, ki vključujejo sneg. Čudovite pohodniške poti, kot tudi možnosti za druge aktivnosti na prostem, kot so jadralno padalstvo in helikopterski izleti. Če imaš raje dejavnosti v notranjih prostorih, pa si lahko ogledaš predstavo v operni hiši Wheeler ali uživaš v pivu v pubu Apsen Brewing Company.

Santorini, Grčija


Kdaj obiskati: Drugi teden v novembru

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 25 odstotkov

Dejstvo: Santorini je lep skozi celo leto, zato ni nobene potrebe po tem, da ga obiščeš takrat, ko ga večina. Čudoviti razgledi, čudovito nočno življenje in sproščujoča zdravilišča bodo novembra prav tako slikovita in sproščujoča.

Avalon, Kalifornija


Kdaj obiskati: Januar in februar

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 46 odstotkov

Lociran na otoku Catalina, ki leži tik ob obali blizu Los Angelesa, je odlično mesto za začetek letnega časa, zlasti za družine. Lahko se odpravite na pohod ob Avalon Canyon Trail-u, opazujete delfine ali pa uživate na eni od številnih peščenih plaž.

St. Barts, St. Barthelemy


Kdaj obiskati: V sredini oktobra

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 51 odstotkov

Potapljanje, jadranje, supanje, ogled potopljenih podmornic ali surfanje so samo nekatere od mnogih stvari, ki jih lahko izkusite s tvojo družbo na katerikoli od 22-ih plaž na St. Bartsu.

Wailea, Havaji


Kdaj obiskati: Septembra

Prihranek v primerjavi z najdražjim časom potovanja: 38 odstotkov

Na Havaje greš lahko v kateremkoli letnem času, vendar pa ima septembrski obisk poleg nižjih cen tudi to prednost, da destinacijo takrat obišče najmanj turistov, čeprav so temperature ozračja še vedno nad 25 stopinjami celzija in z le redkimi padavinami.