fbpx

Obstaja moka, ki ne vsebuje glutena, žitaric in oreščkov!

Rada pečeš, vendar ne smeš ali nočeš uživati določenih živil? Potem boš navdušena nad čudežnim nadomestkom za vsestransko moko, ki je brez glutena, brez žitaric in brez oreškov, kar pomeni, da lahko končno nehaš kupovati navadno (in predrago) brezglutensko moko.

Predstavljamo tapiokino moko!

In kaj pravzaprav sploh je? Pridobivajo jo iz korenine yucca. Tapiokina moka ima gladko, praškasto teksturo, okus pa je nekoliko zemeljski, vendar je v pecivih zelo nevtralen, za razliko od mandljeve ali kokosove moke.

Ali lahko tapiokino moko zamenjaš v razmerju z 1:1? Lahko! Še zlasti, ko pečeš bolj kompaktne slaščice, kot so rjavčki, piškoti in torte. Čeprav tehta manj od vsestranske bele moke, pa absorbira več tekočine, tako da je priporočeno uporabiti nekoliko manj tapiokine moke kot piše v receptu. In še en pomemben podatek: ker ne vsebuje glutena, kvasna peciva ne bodo tako zelo vzhajala, zato ni najbolj primerna za peko kruha in krofov.

Kje jo kupiti? Tapiokino moko prodajajo v večini živilskih trgovin.