Najbolje plačane manekenke v letu 2015 so…

Modeli imajo precej lepo življenje, običajno so najbolj osupljive osebe v prostoru in imajo prve dostop do oblačil priznanih modnih oblikovalcev. Po vrhu vsega pa še ogromno zaslužijo. Forbes je pravkar objavil svoj letni seznam najbolje plačanih modelov.

Kendall Jenner je debitirala na lestvici in je letos najmlajša med vsemi manekenkami na seznamu. Odkar se je pred nekaj leti prvič sprehodila po modni pisti, njena kariera in priljubljenost pri modnih oblikovalcih bliskovito naraščata. Podpisane pogodbe z velikimi znamkami, kot sta Estee Lauder in Calvin Klein ter nastopi na modnih revijah znamk Balmain, Fendi in Marc Jacobs so ji prinesle 16. mesto z dohodki v višini 4 milijonov dolarjev. Na vseh socialnih medijih ji skupaj sledi kar 58 milijonov oboževalcev.

Gisele Bündchen kraljuje na letošnjem seznamu, kljub temu, da se je letos uradno upokojila od nastopanja na modnih revijah. Brazilska manekenka je letos zaslužila 44 milijonov dolarjev in pri Forbesu so preračunali, da je to kar 120.547 dolarjev na dan. Na drugem mestu ji sledita Cara Delevingne, ki je nastopila v kampanijah za 13 različnih blagovnih znamk in Adriana Lima z 9 milijoni dolarjev. Na vrh lestvice so se uvrstile še Doutzen Kroes, Miranda Kerr, Karlie Kloss in Alessandra Ambrosio.

Spodaj si oglej 11 najbolje plačanih modelov po Forbes-u

 1. Gisele Bündchen – 44 milijonov dolarjev
 2. Cara Delevingne – 9 milijonov dolarjev
 3. Adriana Lima – 9 milijonov dolarjev
 4. Doutzen Kroes – 7.5 milijonov dolarjev
 5. Natalia Vodianova – 7 milijonov dolarjev
 6. Miranda Kerr – 5.5 milijonov dolarjev
 7. Joan Smalls – 5.5 milijonov dolarjev
 8. Lara Stone – 5 milijonov dolarjev
 9. Alessandria Ambrosio – 5 milijonov dolarjev
 10. Candice Swanepoel – 5 milijonov dolarjev
 11. Karlie Kloss – 5 milijonov dolarjev