Domov » Lepota & zdravje » To so najboljša leta, da postaneš mama

To so najboljša leta, da postaneš mama

Lepota & zdravjeZdravje
To so najboljša leta, da postaneš mama
📷 Profimedia

Raziskave so pokazale…

Dobra novica za vse, ki ste v svojih 30-ih in še niste našle svojega princa na belem konju. Raziskave so pokazale, da naj bi bili otroci, rojeni ženskam, ki so v svojih 30-ih letih, veliko bolj inteligentni, dosegajo boljše rezultate pri kognitivnih testiranjih in v večini stvareh prekašajo tiste otroke, ki so rojeni materam v 20-ih ali 40-ih. Raziskovalci na londonski šoli School of Economics so dlje časa sledili razvoju 18.000 britanskim otrokom. Pri raziskavi so bili predvsem pozorni na vpliv materine starosti na razvoj in rast njenega otroka. Izkazalo se je, da so najboljša materina leta, ko povije prvega otroka, trideseta.

“Ženske, ki prvič postanejo matere v svoji 30-ih so zelo verjetno bolj izobražene, imajo višje prihodke in so precej bolj verjetno v stabilnih odnosih, živijo bolj zdravo življenje in že vnaprej načrtujejo svojo nosečnost ter se pripravljajo nanjo,” je povedala raziskovalka Alice Goisis. Medtem, ko so ženske v svojih 40-ih sicer na zelo podoben način pozorne do svojih otrok, pa se precej manj igrajo s svojimi otroci, kot mlajše mamice in zato imajo ti otroci precej več možnosti, da kasneje v življenju postanejo debeli.

Nauk zgodbe: Če si stara 34 in še nisi rodila svojega prvega otroka, nikar ne paničari! V nekaj letih boš morda rodila najbolj pametnega otroka v mestu.