Najboljše poletne strategije za hujšanje, ki dejansko delujejo!

Poleti lahko počnemo ogromno zabavnih dejavnosti, vendar pa je težava v tem, da se nam zaradi vročine pogosto ne da nič drugega, kot ležati v senci s sladoledom v roki. V kolikor si želiš poleti izgubiti nekaj kilogramov, upoštevaj spodnje nasvete, ki so enostavni in preverjeno delujejo!

Alkoholu reci NE

Čeprav se kozarec hladnega vina izjemno poda k slastni večerji, koktejl pa je že kot nekakšna sladica, oba vsebujeta le prazne kalorije. Alkohol ima podobno kemično sestavo kot sladkor, kar pomeni, da ima tudi na telo podoben učinek. Prednost odrekanja alkoholnim pijačam je v tem, da ti ni treba popolnoma nič spreminjati svoje prehrane, le alkoholu moraš reči ne. Odrekaj se mu mesec ali dva in opazila boš spremembe v počutju. Tudi če ne boš izgubila nobenega kilograma, pa se boš zagotovo počutila bolje, tvoja jetra pa si bodo odpočila.


Izbiraj sveže pridelke

Ena od najboljših stvari poleti je, da je na voljo obilica sveže zelenjave in sadja. Pridelki kot so lubenica, breskve, jagode, brokoli, šparglji in kumare so odlični, ker vsebujejo na tone hranilnih snovi, a ne veliko kalorij, poleg tega pa ti pomagajo, da se dlje časa počutiš sito. Prav tako vsebujejo malo ogljikovih hidratov, kar je še dodatna pomoč za izgubo teže in dokazano zmanjšujejo možnosti za nekatere vrste raka in sladkorno bolezen tipa dva. Prizadevaj si, da približno polovico krožnika zavzema zelenjava in da zaužiješ vsaj pet obrokov sadja in zelenjave na dan.

Ostani aktivna

Pozitivna stran poletja je ta, da obstaja ogromno različnih – in zabavnih – načinov aktivnosti. Namesto, da se siliš v fitnes, raje poišči aktivnost na prostem, ki ti je všeč. Zgodaj zjutraj ali zvečer se odpravi na daljši lahkotni sprehod, s prijatelji igraj badminton ali odbojko itd. Karkoli te veseli. Najbolj pomembno je, da premikaš telo, četudi je to ples doma v dnevni sobi. Ko najdeš nekaj, v čemer uživaš, boš to z veseljem počela znova in znova.