fbpx

Najboljši finančni nasveti bogatih zvezdnikov

Vsakdo ima rad dober denarni zaslužek, tudi zvezdniki!

In številni zvezdniki so se znašli v edinstvenem položaju, da s svojimi oboževalci delijo nekaj vpogledov v upravljanje denarja in celo o tem, kako ga nekaj tudi prihraniti.

Oprah Winfrey, Keanu Reeves, Dolly Parton, Ashton Kutcher in celo milijarder Mark Cuban so znani po tem, da ne delijo le nasvete o tem, kako ravnati s financami, ampak razkrivajo tudi, kateri je najboljši finančni nasvet, ki so ga kdajkoli prejeli.

Mark Cuban

Zdi se, da Mark Cuban nekaj le ve o denarju, saj glede na Forbes njegovo premoženje znaša 4,6 milijarde.

V nedavnem intervjuju za Fortune je Mark spregovoril o prizadevanju za nenehno učenje, kar bo povečalo tvojo lastno vrednost v delovni sili.

“Upoštevati je treba dve stvari. Eno je, da se vedno zavedaš, da si prost igralec, dovoljeno ti je, da iščeš svojo naslednjo službo, medtem ko si v trenutni službi,” je povedal in dodal: “Ljudje delajo napako, ko opravljajo dela, ki jim niso všeč. Tako nesrečni so, da komaj čakajo, da gredo stran in se niti ne zavedajo, da se lahko v službah, ki jih ne marate, naučite več kot v službah, ki jih imate radi. Naučiti se, česa ne smete početi, je prav tako kritično in enako pomembno kot naučiti se, kaj storiti – še posebej, če imate kakršno koli željo po vodenju ali ustanovitvi podjetja.”

Jay Leno

Jay Leno pozna vrednost dveh virov dohodka. V intervjuju za CNBC je dejal, da ko je imel dva vira dohodka, je bil to stalen denarni tok.

“Ko sem začel postajati nekoliko slaven, je bil denar, ki sem ga služil kot komik, veliko večji od denarja, ki sem ga služil pri prodajalcu avtomobilov, zato sem tega varčeval, zapravljal pa denar od prodaje avtomobilov,” je dejal. “Ko sem dobil The Tonight Show, sem vedno poskrbel, da imam 150 nastopov (komičnih nastopov) na leto, da se mi nikoli ni bilo treba dotakniti glavnega priliva.”

Denarja, ki ga je Jay zaslužil za vodenje oddaje The Tonight Show, za katero naj bi prejel plačo okoli 30 milijonov dolarjev na leto, se ni nikoli dotaknil in je v celoti namenjen naložbam.

Oprah Winfrey

Največji nasvet Oprah Winfrey je, da razmisliš o svojem odnosu do stvari in verjameš v nemogoče. “Največje odkritje vseh časov je, da lahko človek spremeni svojo prihodnost zgolj s spremembo svojega odnosa,” je povedala v več intervjujih.

Na drugem mestu v svoji knjigi z naslovom “Kaj zagotovo vem”, Oprah prav tako spodbuja, da svoj denar vložimo v nekaj, kar imamo radi in nam je mar za to: “Upam, da je način, kako porabite svoj denar, v skladu z resnico o tem, kdo ste in kaj za kar vam je mar.”

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher želi, da imaš poslovni načrt za kar koli počneš. V pogovoru za Business Insider je Ashton tiste, ki želijo investirati ali ustanoviti lastna podjetja, pozval, naj namesto vizije pripravijo trden poslovni načrt. Z vlaganjem v podjetja, kot so Skype, Uber, Airbnb in Spotify, mu je dejansko uspelo spremeniti sklad v vrednosti 30 milijonov dolarjev v 250 milijonov dolarjev.

Povedal je tudi, da moraš še naprej postavljati vprašanja, ne glede na to, ali misliš, da so “neumna”: “Vsakič, ko se bojite lastne nevednosti, omejujete svoj potencial za učenje.”

Alex Rodriguez

Alex Rodriguez svetuje, da se resnično poučiš o naložbah in kako iz njih kar največ iztržiti. Nekdanji igralec bejzbola je obiskoval tečaje naložb na Columbiji in tečaje trženja na Univerzi v Miamiju.
“Na poslovni strani je šlo vedno za neregresni dolg. Ne jamčite osebno. In denar je kot kisik: potrebujete ga, vendar ga ne potrebujete preveč. Raje imejte svoj denar v odličnih podjetjih,” je dejal.