Najboljši potovalni nasveti, ki jih poznamo

Ker se moraš na pot odpraviti dobro pripravljena!

S spodnjimi nasveti ti bomo prihranili kar nekaj živcev pred in med potovanjem ter na cilju.

Pred recervacijo kart pobriši piškotke

Letalske družbe uporabljajo dinamično določanje cen, kar pomeni, da se cena karte spreminja glede na povpraševanje. Z drugimi besedami, vsakič, ko boš osvežila stran, se bo cena karte dvignila. Trik: skrij podrobnosti svoje spletne zgodovine tako, da pobrišeš piškotke na računalniku.

Kdaj je najbolje kupiti letalske karte

Ne obstaja točno določen dan v tednu, ko naj bi bile karte najcenejše. Vendar pa obstaja formula. Pravijo, da je karte najbolje rezervirati 54 dni (ali približno 8 tednov) pred dnevom, ko želiš odleteti, saj boš takrat dobila najboljšo ponudbo.

Uporabljaj aplikacijo “Google Maps” brez prenosa podatkov

Kaj moraš storiti: ko pristaneš in imaš dostop do Wi-Fija, osveži in ponovno naloži mapo. Označi vse zanimivosti, ki bi si jih rada ogledala, nato pa izklopi prenos podatkov. Ko boš hodila naokoli po novem mestu, bo GPS še vedno spremljal tvoje gibanje.

Spakiraj tudi ročno prtljago

Nikoli ne veš, kdaj se lahko tvoj kovček med potjo izgubi in ga boš prejela šele čez nekaj dni. V ročno prtljago zato vedno spakiraj osnovne stvari, ki jih vsak dan nujno potrebuješ (nekaj spodnjih hlač, ene kopalke, ene sandale, dve majici, kratke hlače, legice, kozmetiko,…).

Na letališču se vedno postavi v skrajno levo vrsto

Devet od desetih ljudi na svetu je desničarjev, kar pomeni, da jim njihovi možgani instinktivno pravijo, naj se obrnejo na desno. Pojdi proti toku: vedno se postavi v skrajno levo vrsto, saj je skoraj vedno najhitrejša.

Izberi najboljši stajling za na pot

Izogibaj se kovinskim predmetom, saj bo varnostni sistem zagotovo zapiskal, ko boš šla skozi. Raje izberi udoben potovalni stajling, kot so legice, udoben pulover/jopo ali majico in natikače oziroma superge. In to modno kombinacijo ponavljaj znova in znova. Hitreje boš opravila z varnostnim sistemom in veliko bolj udobno ti bo med potovanjem.

Naredi domačo nalogo

Če potuješ v tujino si doma naloži aplikacijo “Google prevajalnik”, ki ti bo v nekaj sekundah pomagal ugotoviti, kaj določena beseda pomeni – in to tudi takrat, ko nimaš na voljo Wi-Fija.